Забудовники знищили дерева в Шевченківському районі

Забудовники знищили дерева в Шевченківському районі Фото: pexels.com

Забудовники пошкодили та знищили 15 дерев різних порід та діаметрів на вулиці Златоустівській, 3 у Шевченківському районі. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Інспектори разом зі співробітниками Київзеленбуду встановили, що стовбури дерев були підпиляні, а кору здерли. Ушкодження становлять понад 30%.

Згодом ці дерева було зрізано без сплати до бюджету міста Києва їхньої відновної вартості, — розповіли в екологічній інспекції.

За інформацією інспекторів, на вулиці Златоустівській, 3 реконструюють фасад будівлі. Замовником робіт виступає ТОВ "Оренда Прайм", а виконавцем — ТОВ "ЕЛ.К.Стиль". Земельна ділянка знаходиться у постійному користуванні Акціонерного товариства "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект".

Поліція вже розпочала кримінальне провадження проти порушників. Слідство триває. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на деяких ділянках в Оболонському районі столиці запроваджують карантин через те, що там виявили небезпечного шкідника дерев — вузькозлатку ясеневу смарагдову.

Цей шкідник є небезпечним виключно для дерев, тому жодних обмежень для киян не передбачається. Водночас масове поширення цього шкідника може становити реальну загрозу повного зникнення ясеня.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації