Заказнику "Протасів Яр" присвоїли ім'я Романа Ратушного

Заказнику "Протасів Яр" присвоїли ім'я Романа Ратушного Фото: фейсбук Романа Ратушного

Київрада проголосувала за присвоєння заказнику "Протасів Яр" імені Романа Ратушного. Про це повідомляє громадська організація "Захистимо Протасів Яр".

76 голосів — "за", 0 — "проти". Дякуємо Київській міській владі за це рішення. Воно давно назріло. Будемо боротись далі за те, щоб Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа, — зазначають у громадській організації.

Нагадаємо, що Роман Ратушний був відомим київським активістом, який боровся проти незаконних забудов, корупції та поліцейського свавілля. У 2018 році він заснував ініціативу "Захистимо Протасів Яр", що згодом переросла в повноцінну громадську організацію. Разом активісти боролися проти забудови зеленої зони Протасового Яру.

Заказнику Протасів Яр присвоїли ім'я Романа Ратушного
Фото: фейсбук Романа Ратушного

Після початку повномасштабної війни Роман Ратушний вирішив воювати. Спочатку він пішов у тероборону в підрозділ "Протасового Яру". Обороняв Київ, а згодом Сумщину, де у складі підрозділу звільняв окуповані населені пункти.

На початку квітня 2022 року Роман Ратушний вступив до лав 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ "Холодний Яр". Цей батальйон обороняв Харківщину, зокрема в районі Ізюму. 9 червня Роман Ратушний потрапив у ворожу засідку і загинув.

Заказнику Протасів Яр присвоїли ім'я Романа Ратушного
Фото: фейсбук Романа Ратушного

Та справа Романа Ратушного продовжує жити і після його загибелі. В пам'ять про нього активісти хочуть зберегти Протасів Яр і створити там парк на його честь.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації