Закінчилася програма з безплатного обміну старих ламп на енергоощадні: результати

Закінчилася програма з безплатного обміну старих ламп на енергоощадні: результати Фото: freepik.com

В Україні завершилася масштабна програма з обміну ламп розжарювання на енергоощадні — старі лампи більше не прийматимуть. Про це повідомили у пресслужбі Мінекономіки.

Загалом до програми, яка стартувала у січні 2023 року, долучилися понад 8 мільйонів українців. Вони обміняли 40 мільйонів старих жарівок на сучасні світлодіодні лампи.  

Кожен українець міг обміняти до п'яти ламп розжарювання на таку ж кількість LED-ламп безпосередньо у відділеннях Укрпошти по всій країні, або зробивши передзамовлення в застосунку "Дія".

Найактивнішими регіонами з обміну ламп стали Київська (4,2 млн одиниць), Львівська (3,2 млн), Дніпропетровська (3,1 млн) та Харківська (2,3 млн) області.

Завдяки тому, що наші громадяни обміняли 40 млн жарівок на більш енергоефективні, країна зекономила близько 2 ГВт енергетичної потужності — це дорівнює потужності двох атомних блоків, — каже гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Усі LED-лампи для обміну надав Євросоюз у межах програми з підтримки української енергетики в умовах російських обстрілів.

Нагадаємо, нещодавно до енергосистеми України після ремонту підключили ще один атомний блок. Він додав енергосистемі 1000 МВт потужності.

Читай також: "Як заощадити гроші та електроенергію: поради від держави"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації