Запобігання підтопленням: у Києві облаштували 9 дощових садків

Запобігання підтопленням: у Києві облаштували 9 дощових садків Фото: kyivcity.gov.ua

Цього року в більшості районів столиці комунальники облаштували дощові садки. Наразі їх дев'ять. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Дощові садки є не тільки прикрасою міського ландшафту, вони допомагають збирати та утилізовувати дощову воду. Виглядають такі садки як заглиблені клумби з вологолюбними та стійкими до спеки багаторічними рослинами. 

Зазвичай, коли дощова вода потрапляє на асфальт або бетон, вона стікає в каналізацію, що при сильних зливах може спричиняти підтоплення, — сказав заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

0 / 0

Він пояснив, що дощові садки завдяки спеціальній структурі з дренажних шарів і рослинності сповільнюють рух води, знижують навантаження на систему водовідведення й зменшують ризик підтоплень. Для створення дощових садків обрали локації, що найбільше страждають від підтоплень.

Дощові садки також сприяють біорізноманіттю та є важливим інструментом адаптації до кліматичних змін. 

За словами столичної влади, проєкт із дощовими садками позитивно впливає на екосистему Києва, тому його збираються масштабувати.

0 / 0

Нагадаємо, що в столиці дощові садки в межах пілотного проєкту облаштували у Подільському, Солом'янському, Оболонському, Дарницькому та Дніпровському районах.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації