ZARINA та ДонорUA створили колекцію прикрас, які рятуватимуть життя

ZARINA та ДонорUA створили колекцію прикрас, які рятуватимуть життя Усі фото надані брендом ZARINA

Бренд ZARINA спільно з ДонорUA у межах проєкту "Моя група крові" створили колекцію прикрас, які рятуватимуть життя. 

Проєкт допоможе навчати військових і бойових медиків переливанню крові та забезпечити їх усім необхідним для трансфузії.

Для підтримки проєкту "Моя група крові" розробили колекцію унісекс прикрас, присвячену людській крові. Це — срібні підвіси, на яких зазначена група крові та резус-фактор, а також браслети, які доповнюватимуться кольоровими вставками відповідно до групи крові клієнта.

ZARINA та ДонорUA створили колекцію прикрас, які рятуватимуть життя

Увесь прибуток від продажу прикрас направлять на організацію тренінгів з переливання крові для військових і бойових медиків. Також за ці кошти закуплять матеріали й обладнання для переливання: підігрівачі плазми та крові, холодильники для зберігання крові на фронті тощо.

Першою чергою ініціатива має закрити потреби штурмовиків, які мають найбільший ризик поранень на передовій.

ZARINA та ДонорUA створили колекцію прикрас, які рятуватимуть життя

Обличчями кампанії стали відомі українські військові медикині: військовослужбовиця та парамедикиня Юлія "Тайра" Паєвська, медикиня Анастасія "Стасік" Шевченко та парамедикиня медичного батальйону "Госпітальєри" Катерина Галушка. 

Проєкт "Моя група крові" допомагає долати одразу декілька. Знаючи свою групу крові, цивільні матимуть вищі шанси на порятунок у разі обстрілу. Бойові медики матимуть необхідні знання та інструменти для оперативної допомоги пораненим. Потенційні донори поповнюватимуть резерв, реєструючись на платформі, — розповідає співзасновниця ДонорUA Ірина Славінська.

0 / 0

Також у межах проєкту з 20 січня у бутиках ZARINA можна буде безплатно визначити групу крові. Тестування методом EldonCard проводитимуть сертифіковані інструктори проєкту "Моя група крові", займатиме воно усього кілька хвилин. Усі учасники отримають сертифікат міжнародного зразка, який спростить процедуру донорства. Серед тих, хто перевірить свою групу крові у бутиках ZARINA, бренд розіграє золоту прикрасу з рубіном — як нагадування про дотичність до важливої справи.

Розклад тестувань у січні-лютому:

  • 20 січня: Київ — бульв. Шевченка, 2 (з 12:00 до 18:00);
  • 27 січня: Київ — бульв. Шевченка, 2 (з 15:00 до 18:00);
  • 3 лютого: Київ — бульв. Шевченка, 2 та ТРЦ LAVINA MALL; Львів — ТРЦ Forum Lviv; Одеса — вул. Рішельєвська, 23а (з 15:00 до 18:00);
  • 17 лютого: Київ — бульв. Шевченка, 2 та ТРЦ LAVINA MALL; Львів — ТРЦ Forum Lviv; Одеса — вул. Рішельєвська, 23а (з 15:00 до 18:00);
  • 19 лютого: Київ — бульв. Шевченка, 2 та ТРЦ LAVINA MALL; Львів — ТРЦ Forum Lviv; Одеса — вул. Рішельєвська, 23а (з 15:00 до 18:00);
  • 24 лютого: Київ — бульв. Шевченка, 2 та ТРЦ LAVINA MALL; Львів — ТРЦ Forum Lviv; Одеса — вул. Рішельєвська, 23а (з 15:00 до 18:00).

За даними МОЗ, у бойових умовах понад 60% смертей, яким можна було б запобігти, спричинені саме крововтратою. Вчасне переливання крові підвищує шанси не лише вижити, а і максимально зберегти здоров'я людини.

Минулого року бойовим медикам, які не мають вищої медичної освіти, дозволили робити переливання пораненим на догоспітальному етапі — до того, як вони потрапляють до шпиталю чи стабпунку. Це можливо за умови, якщо медики проходять відповідне навчання.

Нагадаємо, "ПриватБанк" та благодійний фонд "ОВЕС" запустили у великих містах благодійний екопроєкт зі збору пластикових кришечок для закупівлі дронів. У межах проєкту збиратимуть кришечки у відділеннях "ПриватБанку" у Києві, Дніпрі та Львові. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації