Засновниця Kyivness оголосила про закриття проєкту: що відомо

Засновниця Kyivness оголосила про закриття проєкту: що відомо Фото: Kyivness

Засновниця та гендиректорка курованого маркету Kyivness Олена Айгенманн оголосила про закриття проєкту, який існував протягом майже шести років. 

Вона розповіла, що з 2018 року, коли з'явився Kyivness, його відвідали понад 150 тисяч гостей та 6000 резидентів. Організатори надихалися кращими вінтажними маркетами світу та ретельно відбирали резидентів, які представляли на заходах одяг, прикраси, книги, декор та їжу. Кожен маркет проходив на певній в історичній локації.

Проєкт пережив пандемію коронавірусу та війну. Проте тепер його вирішили закрити. Айгенманн подякувала усім, хто був причетним до Kyivness або підтримував його.

Kyivness був маяком, який світив для тих, хто хотів виразити свою індивідуальність, випромінюючи неповторний стиль, щоб увесь світ трепетав та непритомнів. І це стало чимось більшим, ніж просто маркетом якісних товарів. Це стало ідеєю. Епохою. Ерою, — каже вона.

Вона оголосила, що Kyivness офіційно добіг кінця, і він стане "повістю минулих часів". Причину закриття маркету Айгенманн не повідомила.

Зазначила, що за кілька днів до цього ведучі YouTube-шоу "Ебаут" Наті Гресько і Катя Мотрич розповіли про недоречну комунікацію з боку Kyivness: після лекції, яку вони проводили, команда проєкту дорікнула їм за "невідповідний" зовнішній вигляд.

У повідомленні від Kyivness зазначалось, що "дівчата не підготувалися візуально, прийшли у джинсах/светрах". Також представники маркету додали у повідомленні, що цінують, коли лектори "ставляться до лекцій з повагою й виражають цю повагу через дрескод, мейк і підготовлені лекції".

У відповідь ведучі "Ебаут" побажали Kyivness "процвітання серед печерних цінностей".

Після цього деякі користувачі соцмереж почали писати гнівливі коментарі Kyivness  та "обвалювати" їх рейтинг у фейсбуці. Інші ж, навпроти, стали на бік маркету та звинуватили "Ебаут" у публікації приватного листування.

Продюсерка Kyivness Міла Потапова перепросила у лекторок за недоречну комунікацію з боку команди проєкту та визнала, що їх не попереджали про дрескод. Вона додала, що коментар був недоречним і не відображає цінності Kyivness.

В рамках про "Київ, що тримається" ведучий "ТиКиїв" Нікіта Добринін поспілкувався з Мілою Потаповою про її волонтерську діяльність, Kyivness та особисте життя героїні.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації