Збільшили обмеження: як відключатимуть світло в Києві та області 18 липня (оновлено)

Збільшили обмеження: як відключатимуть світло в Києві та області 18 липня (оновлено) Фото: pexels.com

У четвер, 18 липня, графіки стабілізаційних відключень електроенергії в Києві та Київській області діятимуть протягом усієї доби. Про це повідомляють ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Водночас Укренерго збільшило обмеження, тож відключення світла відбуватимуться й у світло-сірій зоні. 

Через високий дефіцит відключення будуть і у світло-сірій зоні. Просимо вас економно споживати електроенергію, коли вона є, — наголосили енергетики.

За повідомленням Укренерго, до 16:00 і з 22:00 до 24:00 діятимуть три черги відключень. З 16:00 до 22:00 обленерго задіють чотири черги відключень одночасно.

Напередодні через погіршення погоди сталися аварії в електромережі Київської області. Найбільше — у Бучанському та Вишгородському районах.

Фахівці ліквідовують наслідки. Мешканців Київської області попередили, що і сьогодні, 18 липня, протягом дня очікуються дощі з грозами, місцями град та шквали вітру.

Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі, — попередили енергетики.

Оновлення. Аномальна спека ускладнює роботу обладнання, повідомили в Укренерго. Через це можуть виникати технічні збої в його роботі. До 22:00 застосовані чотири черги відключень у Києві та Київській області.

Також негода залишила без світла 374 населені пункти в шести областях, зокрема в Київській. 

Розклад відключень за своєю адресою кияни можуть дізнатися у чат-боті у ViberTelegram, на сайті ДТЕК Київські електромережі. Також там можна залишити заявку на відновлення електроенергії, якщо відключення триває довше, ніж вказано у графіку.

Жителі Київської області можуть дізнатися графік відключень за своєю адресою у чат-боті у ViberTelegram, на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наприкінці липня ситуація зі світлом має покращитися, і відключень буде менше. 

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький своєю чергою повідомив, що восени Україна може уникнути масштабних відключень електроенергії, але за певних умов. 

Читай також: "Світла стане більше: енергетики достроково підключили атомний енергоблок потужністю 1000 МВт"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації