Землю накрила потужна магнітна буря, яка триватиме кілька днів

Землю накрила потужна магнітна буря, яка триватиме кілька днів Фото: pexels.com

Найближчими днями Земля перебуватиме під дією потужної магнітної бурі, яка може спричинити погіршення самопочуття у багатьох метеозалежних людей. Про це свідчить прогноз сонячної та геомагнітної активності від Центру прогнозування космічної погоди США.

За даними організації, протягом 29–31 липня К-індекс потужності геомагнітної активності може сягати 7 балів (за шкалою від 2 до 9). Це означає сильну магнітну бурю.

Сьогодні, 29 липня, потужність магнітної бурі буде відносно незначною. К-індекс сонячної активності коливатиметься від 2 балів у першій половині дня до 4.67 увечері. 

Пік потужності магнітної бурі очікується вдень у вівторок, 30 липня, коли К-індекс сягне значення 7.00 балів. Саме тоді люди найгостріше відчуватимуть вплив сонячної активності.

А у середу, 31 липня, буря піде на спад — найвищий К-індекс 5.67 балів очікується вночі, а далі він буде знижуватись.

За словами синоптикині Наталки Діденко, прогнозована на 30 липня сонячна активність є незвично високою. Тому людям, які відчувають на собі вплив магнітних бур, краще тримати при собі препарати від артеріального тиску й головного болю. Крім того, у Києві очікується сильний вітер та дощі з грозами.

Тримайте коло себе корвалоли, цитрамони, бо поєднання сильного вітру та сильних магнітних бур може трохи крутити голови й судини, — каже Діденко.

Нагадаємо, у "Добропарку" розпочинається сезон гортензій, який триватиме до вересня. Під час підготовки до сезону команда парку удосконалила кілька локацій та висадила десятки нових сортів квітів.

Читай також: "5 дієвих засобів для обличчя з SPF 50: рекомендує дерматологиня"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації