Жителі Київщини, які втратили житло під час війни, отримали ключі від нових квартир

Жителі Київщини, які втратили житло під час війни, отримали ключі від нових квартир Фото: Getty Images

На Київщині продовжує працювати обласна програма "Нова оселя". Вона передбачає забезпечення новим житлом мешканців Київської області, які втратили свої домівки під час війни.  

На сьогодні в межах програми ключі від нових квартир отримали 42 родини. Це багатодітні родини, сім'ї з дітьми й вагітними жінками, родини, що мають чоловіків, які служать у лавах ЗСУ або перебувають у полоні, сім'ї, які втратили рідних внаслідок війни. 

Нові квартири отримали родини з Бишівської, Бородянської, Бучанської, Васильківської, Гостомельської, Дмитрівської, Іванківської, Ірпінської та Макарівської громад. Їхні нові помешкання розташовані у Броварах, Богуславі, Борисполі, Ірпені та Макарові. Квартири мають від однієї до п'яти кімнат. Про це повідомили на сайті Київської ОВА. 

Як працює програма "Нова оселя" 

У межах соціальної програми "Нова оселя" передбачено викуп готових квартир у забудовників. Списки родин, які беруть участь у програмі, формують територіальні громади. При їхньому формуванні фіксуються дані про місця розташування та площі втраченого майна, кількість мешканців житла разом із неповнолітніми, обтяжуючі обставини, що впливають на добробут родини.  

Потім ці списки подають на голосування спеціальній комісії у складі представників депутатського корпусу обласної ради та структурних підрозділів обласної військової адміністрації. 

Власниками нових квартир за програмою "Нова оселя" можуть стати ті, чиє житло неможливо відновити шляхом поточного, капітального ремонту чи реконструкції, або ж це є економічно недоцільним. 

Програма "Нова оселя" працюватиме і надалі. Цьогоріч у планах придбання ще 14-16 квартир. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Київській області затвердили програму забезпечення військових формувань. Що вона передбачає — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації