Жителі Київщини можуть отримати гроші на капітальний ремонт житла, що постраждало внаслідок війни

Жителі Київщини можуть отримати гроші на капітальний ремонт житла, що постраждало внаслідок війни Фото: телеграм-канал Андрія Кравчука

В Україні стартував новий етап програми з відбудови "єВідновлення". Тепер українці, чия домівка постраждала від російської агресії, зможуть отримати збільшену допомогу на капітальний ремонт. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства цифрової трансформації України в фейсбуці.

Що зміниться

На першому етапі можна було отримати допомогу до 200 тис. гривень для невеликого ремонту. Її вже отримали 26,5 тис. родин. Тепер кошти зможуть отримати українці, чиє житло постраждало суттєвіше.

Максимальна сума компенсації на цьому етапі: 350 тис. гривень для відновлення квартири і 500 тис. гривень для відновлення приватного будинку.

Як працюватиме послуга

Кошти надходитимуть у два етапи: перший етап — 70%, другий етап — 30%.

Після того як ти витратиш гроші з першого траншу, треба подати повідомлення про завершення проміжних ремонтних робіт. Це можна зробити у застосунку "Дія" за таким алгоритмом:

  1. Увійти в розділ "єВідновлення" — "Заяви про виплату".
  2. Обрати об'єкт, про ремонт якого хочеш повідомити.
  3. Натиснути "Повідомити про ремонт".
  4. Зазначити, на якому етапі ремонт.
  5. Додати до 10 фото, які підтверджують факт виконання ремонту (наприклад, фото будматеріалів та чеків). Кожне фото не має перевищувати 5 МБ.
  6. Надіслати повідомлення.

Після подачі повідомлення його перевірить комісія місцевої ради і внесе відомості в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Після цього надійде другий транш для завершення ремонту.

На сьогодні в межах програми "єВідновлення" вже погоджено 2 тис. 768 заяв на суму першого траншу в 665 млн 645 тис. 544,6 гривні. 

Як подати заявку на отримання коштів — дивись у відеоінструкції.

 

Раніше "ТиКиїв" писав, що американський благодійник викупив квартири на Київщині і передав їх переселенцям. Детальніше про це дізнавайся тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації