Знесення садиби Зеленських: Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження

Знесення садиби Зеленських: Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження Фото: t.me/pgo_gov_ua

Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження щодо знесення садиби Зеленських на вулиці Кониського, 22. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували попри її арешт.

Дії людей, які руйнували садибу, кваліфікували як знищення майна, на яке накладено арешт. Також прокуратура розслідує проведення будівельних робіт всупереч накладеній забороні, що кваліфікували як самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці.

В Офісі генпрокурора нагадали, що у січні 2024 року на садибу Зеленських наклали арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження. Зробили це у межах кримінального провадження щодо умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Знесення садиби Зеленських: прокуратура відкрила провадження
Фото: t.me/pgo_gov_ua

Ділянка, на якій розташована садиба, входить до історичного ареалу столиці, тож на проведення там будівельних робіт потрібен дозвіл Мінкульту. Проте забудовник, без погодження з міністерством, продовжував проводити там будівельні роботи.

Попри це, протягом тривалого часу там проводились будівельні роботи, а саме — капітальне будівництво, під час якого можливе умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, — зазначили в Офісі генпрокурора.

Там додали, що 19 липня цього року, попри накладений арешт, "невстановлені особи" зруйнували будинок за допомогою важкої техніки. Техніку вже вилучили, а до суду подано клопотання про її арешт.

Зараз триває слідство у цій справі. Розслідування проводить Шевченківське управління поліції Києва.

Нагадаємо, раніше на знищення садиби Зеленських відреагували у Мінкульті. Там його назвали "цинічним порушення законодавства" та закликали притягнути винних до відповідальності.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації