"Золоту" шаблю Ольги Харлан продали за 10 млн гривень на благодійному аукціоні

"Золоту" шаблю Ольги Харлан продали за 10 млн гривень на благодійному аукціоні Фото: instagram.com/prytulafoundation

Шаблю двократної олімпійської чемпіонки Ольги Харлан продали за 10 млн гривень на аукціоні, який організував Благодійний фонд Сергія Притули. Про це повідомили у пресслужбі фонду.

Саме цією шаблею Харлан завдала переможного уколу суперниці з Республіки Корея у фінальному поєдинку командного турніру з фехтування на Олімпійських іграх у Парижі. Завдяки цьому українська команда виборола першу золоту медаль на цих змаганнях.

Аукціон з продажу шаблі провели в онлайн-форматі за участі самої Харлан. Переможну благодійну ставку у 10 мільйонів гривень зробив харківський футбольний клуб "Металіст 1925", президентом якого є власник  української криптобіржі WhiteBIT Володимир Носов.

Також розіграли прапор з автографом Ольги Харлан серед учасників, які задонатили 200 грн і більше. Під час цього розіграшу вдалося зібрати 1 679 254 грн. Та визначили автора найбільшого донату, який отримає можливість випити кави з найтитулованішою українською спортсменкою в історії Олімпіад.

Усі зібрані під час аукціону кошти підуть на закупівлю автоматизованих турелей "ШаБля" та платформ для української піхоти.

Нагадаємо, легкоатлетка Ярослава Магучіх пожертвувала частину своїх призових олімпійських грошей українським зоозахисникам та притулкам. На Олімпіаді-2024 у Парижі спортсменка здобула золоту медаль у стрибках у висоту.

Читай також: "Гурт "Океан Ельзи" відкрив збір на "швидкі" для фронту: як долучитися"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації