Стилісти радять: 10 модних головних уборів на осінь-зиму 2024/25

Стилісти радять: 10 модних головних уборів на осінь-зиму 2024/25 Фото: Getty Images

Головний убір — важливий та стильний акцент у будь-якому образі. На які моделі від українських дизайнерів варто звернути увагу в цьому осінньо-зимовому сезоні? Розбираємося зі стилістами! 

Тренди та антитренди

Фото: Getty Images 

"Цього сезону варто звернути увагу на bucket hat, які відсилають нас до стилю 1960-х. Також в тренді "пухнасті" головні убори, які додають образу грайливості. Не втратять своєї актуальності балаклави, різноманітні кепки та кашкети (наприклад, пласка модель). І не варто забувати про класичні шапки, які завжди мають доречний вигляд. Щоб образ був стильним та цікавим, міксуйте різні стилі", — радить стилістка Анастасія Вишневська.

Фото: Getty Images 

"Восени 2024, як і в попередні декілька сезонів, трендовими є балаклави об’ємної в’язки, хустки, яскраві шапки біні та утеплені бейсболки. Не забуваємо про елегантні берети в різних варіаціях та фетрові капелюхи", — додає стилістка Ксенія Лукʼянчук.

Серед антитрендів — шапки з написами, неякісною фурнітурою та вироби із занадто тонкого трикотажу.  

"Раджу звернути увагу на головні убори з екошкіри — кепки та картузи — вони виглядатимуть в образі стильно та дещо зухвало. Серед актуальних кольорів — сірий та темно-синій, як альтернатива чорному. Зелений також чудово гармоніюватиме із кольорами осінньої природи. Якщо хочеться особливих акцентів — обирай головний убір у червоній гамі. Цього сезону втратили популярність шапки із великою кількістю декору. Замість них краще обрати більш лаконічні моделі", — рекомендує стилістка Ксенія Дузяк.

Фото: Getty Images 

"Капелюхи з надмірними прикрасами, пір’ям або занадто об’ємними полями також втратили  свою актуальність цього сезону, поступившись місцем простоті та мінімалізму", — додає стилістка Юлія Остапчук.

Що нам пропонують українські дизайнери?

Shmelevsky

Ціна: 10 300 грн, фото: shmelevsky.com

Стас і Влад Шмелевські для осінньо-зимового сезону створили капелюх, який має асиметричний вигин з лицевої сторони тулії, що вирізняє модель від класичної форми. Тулія декорована шкіряною мотузкою, а край поля — срібною кліпсою. Завдяки стилю унісекс модель пасуватиме як жінкам, так і чоловікам. Капелюх представлений у багатьох кольорах — від чорного до трендового коричневого. Фокусуючись на роботі з формою, бренд створює сучасні капелюхи із мінімалістичним та позачасовим дизайном, які слугуватимуть дуже довго. 

IENKI IENKI

Ціна: 17 900 грн, фото: ienki-ienki.ua

Речі від IENKI IENKI вже давно вийшли за межі українського ринку — їх носять Джіджі Гадід, Емілі Ратаковські, Гейлі Бібер та багато інших світових зірок. Хустка Hood — один із головних бестселерів бренду. Вона представлена у найрізноманітніших відтінках — жовтому, синьому, зеленому, бежевому тощо. Інтерпретацію української традиційної хустки можна легко стилізувати із різним верхнім одягом — класичним пальтом, шкіряною курткою або пуховиком. Це теплий та легкий аксесуар, який захистить голову та шию навіть у найхолодніший день. Бренд славиться своїм інноваційним та технологічним підходом до виготовлення кожного виробу, використовуючи матеріали найвищої якості.

KSENIASCHNAIDER

Ціна: 2 500 грн, фото: kseniaschnaider.com

Перероблений джинсовий берет в стилі печворк від KSENIASCHNAIDER — цікава знахідка для тих, хто втомився від класичних моделей. Він має еластичну стрічку, що фіксує розмір. Бавовняний берет доступний у чорному та синьому кольорах. Вдало гармоніюватиме з іншими виробами із деніму та більш класичними елементами — прямими пальтами, трикотажними сукнями, чоботами до коліна. Ксенія Шнайдер стверджує, що джинсовий одяг поза часом, але він не повинен бути марнотратним. Цей головний убір — яскравий приклад того, як подарувати старим джинсам нове життя.

GUNIA

Ціна: 4 400 грн, фото: guniaproject.com.ua

З різноманіття асортименту GUNIA нам особливо сподобалася коричнева балаклава, оздоблена вишивкою ручної роботи. На сайті бренду вказано, що вишивка натхнена декоративними шишками з короваю та вільцем — обрядовим деревцем, яке прикрашали молода з подругами напередодні весілля. Балаклава відсилає до стилю après ski та може стати частиною повсякденних монохромних образів. Бренд відомий винятковими речами, які виробляють талановиті майстри за мотивами традицій української та світової культур. Вони інтерпретують естетику різних епох та опікуються відродженням та розвитком традиційних ремесел.

JUL

Ціна: 3 099 грн, фото: jul.ua

JUL презентує кашемірову шапку біні сірого кольору  — стильну та практичну модель, яка стане чудовим доповненням до осінньо-зимових образів (від стилю casual до ділового). Також ефектно виглядатиме у поєднанні із шарфом ідентичного кольору, який можна придбати окремо. Головний убір може стати частиною базового гардероба на декілька майбутніх сезонів. Юлія Логвін намагається у своїх колекціях адаптувати модні тренди до реального життя, до будь-яких ситуацій та потреб. Також концепція бренду — підкреслити позачасовість, а не миттєву актуальність.

FURT

Ціна: 2 700 грн, фото: furt.in.ua

Картуз Baker Boy Cap від FURT виготовлений із бавовни та прикрашений картатим візерунком. Головний убір має достатньо високу посадку, що робить його комфортним для носіння. Виріб має м’яку, але стійку форму. Картуз можна стилізувати різними способами: зі схожим картатим пальтом, наприклад, або у поєднанні з однотонним, зробивши його головним акцентом в образі. У своїх колекціях FURT роблять ставку на якість матеріалів, оригінальність подачі та переосмислення класичних форм.

Baker boy cap стала в тренді завдяки стилю frazzled english woman, що відображає недбалу елегантність, природність і накопичену втому, яка водночас додає загадковості образу. Також кепі "пекаря" у картатому принті вдало передає естетику ретро, — коментує стилістка Юлія Остапчук.

J'amemme

Ціна: 11 128 грн, фото: jamemme.com

Бренд J'amemme цього сезону представив шерстяну панаму білого кольору, яка пасуватиме до різноманітних елементів одягу — суконь максі чи міні довжини, джинсів або прямих штанів, хутряного пальта чи оверсайз куртки. Світлий аксесуар без зайвих деталей — чудове рішення на щодень та для особливих подій. Бренд J’amemme славиться своїми архітектурними силуетами та сучасним поглядом на жіночність. Дизайнерка Юлія Ярмолюк досліджує силу спрощених форм та гарантує безкомпромісну якість своїх виробів. 

Ruslan Baginskiy

Ціна: 14 000 грн, фото: ruslanbaginskiy.ua

Baker boy cap від бренду Ruslan Baginskiy — популярний аксесуар серед знаменитостей та модних інфлюенсерів. Нашу увагу привернула мінімалістична кепка у чорному кольорі, яка оздоблена золотою фурнітурою — монограмою бренду, хрестиком та кільцями з обох боків. Це чудова інвестиція у смарт-гардероб на довгі роки, оскільки такий фасон ніколи не втратить своєї актуальності. Головні убори від Ruslan Baginskiy завжди мають лаконічний дизайн із додаванням авторських деталей. Це робить капелюхи бренду впізнаваними від Нью-Йорка до Парижа.

Honch studio

Ціна: 2 400 грн, фото: honchstudio.com

Бренд Honch studio причарував нас беретом класичної форми вишуканого темно-зеленого кольору, з екошкіри під рептилію. Анімалістичні мотиви мають неабиякий попит цього сезону. Завдяки чітко продуманим лекалам берет з часом не втратить форму. Він стане родзинкою в образі, коли потрібно розставити акценти за допомогою аксесуарів. Дизайнерка Олена Гончарюк трансформує класичні силуети у трендові рішення за допомогою кольорів, принтів та фактур. Бренд приділяє достатньо уваги навіть найменшим деталям завдяки локальному виробництву та висококваліфікованим фахівцям.

Edere Editions

Ціна: 3 500 грн, фото: edereeditions.com

Хустка з помпонами від бренду Edere Editions насиченого червоного кольору — вдалий вибір для тих, хто прагне зробити головний убір ключовою деталлю в образі. Тепла і м’яка хустка виконана з ультратонкої мериносової вовни щільної в'язки. Її можна носити як на голові, так і у вигляді накидки на плечах. Ефектний та стильний аксесуар вдало розбавить осінньо-зимовий гардероб. Бренд поєднує у своїх виробах традиційні методи та техніки декоративно-прикладного мистецтва з сучасним дизайном. Вироби виготовляють в обмеженій кількості в майстерні в Україні.

Текст: Анна Мельник 

Читай також: Як обрати модні чоботи на осінь 2024: підказки стилістів   

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації