Алан Бадоєв та інші кінематографісти отримали почесні відзнаки від Президента

Алан Бадоєв та інші кінематографісти отримали почесні відзнаки від Президента Фото: пресслужба Алана Бадоєва

До Дня українського кіно Алан Бадоєв та інші українські кінематографісти отримали почесні відзнаки від Президента України Володимира Зеленського. Про це йдеться у відповідному Указі глави держави.

Зокрема, режисера та продюсера Алана Бадоєва Зеленський відзначив орденом "За заслуги" III ступеня. Також аналогічну відзнаку отримали: режисерка Аліса Коваленко, оператор-постановник Ярослав Пілунський, продюсер Святослав Ризоль, актор театру, кіно та дубляжу Андрій Федінчик. 

Кінооператора Сергія Михальчука нагородили орденом "За заслуги" II ступеня, а актрису театру та кіно Ірму Вітовську-Ванцу — орденом княгині Ольги III ступеня.

Зазначимо, що документальний фільм Алана Бадоєва "Довга Доба" за рік від початку показів переглянули більш ніж у 30 країнах світу.  

"Довга доба" — це документальна драма, створена на основі 200 годин відеоматеріалів, знятих українцями на їхні смартфони по всій країні на початку російського повномасштабного вторгнення. За словами творців стрічки, це — "капсула часу", яка свідчить про злочини росії очима українців, і які не має забути світ.

Нагадаємо, раніше в Києві відбулась церемонія вручення Національної кінопремії "Золота Дзиґа-2024". Найкращим фільмом визнали документальну стрічку Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", вона ж отримала нагороду як найкраща документалка. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації