До Києва вперше за 20 років посилки з-за кордону доставили залізницею

До Києва вперше за 20 років посилки з-за кордону доставили залізницею Фото: Укрпошта

Сьогодні в Київ прибув перший потяг з міжнародними посилками. Нове логістичне рішення для доставки імпортної міжнародної пошти в Україну реалізує "Укрпошта" спільно з Національною поштою Естонії Omniva та словацькою компанією Interport.

Посилки з-за кордону прийняли залізницею вперше за понад 20 років.

Вперше з 2002 року ми прийняли міжнародну пошту через транспортування вантажними залізничними вагонами. Це стало можливим завдяки "Укрзалізниці" та пошті Естонії, яка є нашим ключовим транзитним партнером у доставці посилок зі світових маркетплейсів, зокрема китайських онлайн-магазинів, — повідомляє "Укрпошта".

У першій тестовій доставці в Україну прибули 3 вагони з майже 80 тис. посилок зі світових маркетплейсів. Їх вже розвозять до одержувачів.

До Києва вперше за 20 років посилки з-за кордону доставили залізницею
Фото: Укрпошта

Завдяки цьому рішенню вдалося стабілізувати доставлення посилок до України з-за кордону. Тепер блокади на кордонах з Польщею та Словаччиною і значні черги на автомобільних пунктах пропуску не впливатимуть на доставку міжнародних замовлень. На відміну від автомобільних шляхів, залізницею посилки проходять кордон за добу.

Раніше "ТиКиїв" писав, як працюватимуть "Укрпошта", "Нова пошта" та київські ТРЦ на Новий рік. З їхнім розкладом роботи можна ознайомитись тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації