Яким може бути ритуал поховання на Національному військовому кладовищі

Яким може бути ритуал поховання на Національному військовому кладовищі Фото: facebook.com/Антон Дробович

Верховна Рада проголосувала за основу і в цілому за законопроєкт №11271 щодо поховального ритуалу на майбутньому Національному військовому меморіальному кладовищі. Про це повідомила заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної й інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Законопроєкт №11271 регулює перелік осіб, які можуть бути поховані з почестями на Національному військовому кладовищі та порядок дій почту під час поховання загиблого військовослужбовця за спеціальною церемонією.

Також депутати додали важливі моменти:

  • можливість поховання загиблих у війні поліцейських на Національному військовому кладовищі;
  • розміщення на цвинтарі символічної могили, в якій не міститься тіла чи урни — кенотафу, спорудженої для збереження пам'яті про померлого;
  • уточнено церемонію для віддання військових почестей.

За словами Кравчук, загиблих військовослужбовців можуть поховати на Національному військовому кладовищі вже цього року.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що проєкт будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища (НВМК) успішно пройшов державну експертизу. Вона підтвердила, що проєкт відповідає державним будівельним нормам, стандартам та правилам. Також у ньому були дотримані вимоги щодо екологічності, міцності, надійності, довговічності й інклюзії.

Також у Мінветеранів розвінчали міфи щодо Національного військового меморіального кладовища та відповіли на найпоширеніші запитання щодо цього об'єкта.

У середині липня уряд затвердив дві форми пам'ятників на майбутньому Національному військовому меморіальному кладовищі. Надмогильні споруди будуть у вигляді хреста та плити із заокругленням у верхній частині. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації