Київський фотограф переміг у міжнародному конкурсі "Вікі любить Землю"

Київський фотограф переміг у міжнародному конкурсі "Вікі любить Землю" Фото: Сергій Мірошника

Київський фотограф Сергій Мірошник посів перше місце у міжнародному конкурсі пам'яток природи "Вікі любить Землю" 2023. Про це повідомляє громадська організація "Вікімедіа Україна".

Знімок Мірошника у категорії макро (усього категорій дві — "макро" та "пейзажі") визнали найкращим серед майже 62 тисяч світлин. Фото жука виду Стрибун перелісковий (Cicindela soluta) було зроблене у заказнику Біла Діброва, що у Деснянському районі Києва. 

Майже досконала, енциклопедична і красива композиція — чудове використання мікрокомпозиції, — кажуть у журі про світлину. 

У "Вікімедіа Україна" додають, що Мірошник є активним учасником конкурсу протягом кількох років. Інше його фото також посіло призове місце серед десятки найкращих фото українського конкурсу.

Крім того, робота іншого українця Михайла Пецковича (категорія "пейзажі") посіла 19-те призове місце. На фото зображене цвітіння нарцисів на горі Щербан Мармароського хребта у Карпатському біосферному заповіднику.

Українці посіли призові місця на конкурсі "Вікі любить Землю"
Фото: Михайло Пецкович

Ця ж світлина посіла четверте місце серед десятки найкращих фото українського конкурсу і стала найкращою у Закарпатській області.

Довідка. Цього року конкурс "Вікі любить Землю" проходив вже вдесяте. В ньому взяли участь 50 країн — це рекордна кількість за всі роки проведення. На міжнародний рівень подали понад 61 700 фото від більше як 3 300 учасників. Українці традиційно були серед лідерів: понад 4 500 світлин від 121 українського фотографа.

Усі 20 фотографій-переможців "Вікі любить Землю" 2023 можна подивитись на сторінці конкурсу.

Раніше "ТиКиїв" писав про те, що "Книжковий Арсенал" обрав найкращий дизайн видань 2023 року. Фіналісти та переможці конкурсу представлять український книжковий дизайн у міжнародному змаганні "Найкрасивіші книги світу". 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації