"Книжковий Арсенал" обрав найкращий дизайн видань 2023 року: список переможців

"Книжковий Арсенал" обрав найкращий дизайн видань 2023 року: список переможців Фото: Олександр Попенко

"Книжковий Арсенал" спільно з Goethe-Institut оголосили переможців щорічного конкурсу "Найкращий книжковий дизайн".

Гран-прі конкурсу отримали Володимир та Марія Гавриші, автори концепції, дизайну обкладинки та ілюстрацій книги "Сирени Титана" Курта Воннеґута (видавництво "Вавилонська бібліотека"). Також це видання перемогло у номінації "Текстова книга".

Фото: Олександр Попенко

У номінації "Утилітарна книга" перемогло видання "Російський колоніалізм" Максима Еріставі (видавництво ist publishing). Ілюстрації для неї створили Сергій Майдуков, Аліса Гоц, Нікіта Кравцов, Наталія Козеко, Данило Штангєєв, Наташа Стешенко, Ave Libertatemaveamor. Дизайн та верстка — Остап Ящук.

Фото: Олександр Попенко

Номінацію "Візуальна книга" перейменували на "Мистецька книга", оскільки у ній традиційно домінують видання про мистецтво. У ній перемогла книжка NIKIFOR / НИКИФОР" Мирослави Мудрак (видавництво "РОДОВІД" та Український Музей у Нью-Йорку).

Фото: Олександр Попенко

У номінації "Експеримент" перемогла Єлизавета Берестова з самвидавом When War Is Coming Home.

Фото: Олександр Попенко

Також цього року вирішили розширити номінацію "Дитяча книга" до номінації "Візуальний сторітелінг", щоб включати у неї будь-які жанри видань, де історія розповідається за допомогою візуальних засобів.

Перемогу у цій номінації здобуло видання "Блекаут. Хроніки нашого життя під час війни росії проти України" від студії "Сері/граф" (видавництво Yakaboo publising). Художнє оформлення також робила студія "Сері/граф".

Фото: Олександр Попенко

Про фіналістів конкурсу та книги, які отримали спеціальні відзнаки, можна подивитися на сайті "Книжкового арсеналу".

Фіналісти та переможці конкурсу представлять український книжковий дизайн у міжнародному змаганні "Найкрасивіші книги світу", яке організовує німецький фонд Buchkunst. Також книжки-переможці представлять на міжнародних книжкових ярмарках у Лейпцигу і Франкфурті.

Нагадаємо, напередодні Українське радіо оголосило імена переможців Радіодиктанту національної єдності 2023, який відбувся 27 жовтня. Без помилок диктант написали тільки дві людини.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації