Київський костел Святого Миколая передадуть релігійній громаді

Київський костел Святого Миколая передадуть релігійній громаді Фото: litawards

Кабінет міністрів України розглянув петицію щодо передачі київського костелу Святого Миколая Римсько-католицькій церкві. Згідно з відповіддю, наданою на петицію, Мінкульт зобов'язаний повернути костел парафії.

Передати костел у постійне користування релігійній організації зобов'язалися до 1 травня 2024 року.

За інформацією Римсько-католицької парафії Святого Миколая, з першого дня повномасштабної війни костел працює згідно зі своїм призначенням: тут звершують Богослужіння і водночас надають різноманітну гуманітарну допомогу, підтримуючи постраждалих людей.

Віряни наполягають, що костел, зведений католицькою громадою Києва на зламі XIX-ХХ століть власним коштом, має відновити свій повноцінний статус парафіяльної святині та бути обов'язково повернутим парафії.

Нагадаємо, що питання передачі костелу релігійній громаді постало після пожежі, яка виникла у вересні 2021 року. Тоді члени релігійних організацій виступили за безоплатне повернення костелу у власність Римсько-католицької церкви в Україні. Для порятунку пам'ятки уклали Меморандум про співпрацю між релігійною організацією "Релігійна громада парафія святого Миколая Київсько-житомирської дієцезії римсько-католицької церкви у Києві" і Міністерством культури та інформаційної політики України. Сторони домовились, що Мінкульт сприятиме передачі костелу парафії після завершення протиаварійних робіт не пізніше 1 червня 2022 року. Але договір не було виконано, а строк дії Меморандуму сплив ще 5 листопада 2023 року.

Тоді віряни й створили петицію до Кабміну.

Детальніше про історію костелу Святого Миколая читай у нашому розгорнутому матеріалі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації