Монети на допомогу військовим: Нацбанк запустив акцію SuperCoins

Монети на допомогу військовим: Нацбанк запустив акцію SuperCoins Фото: НБУ

Нацбанк спільно з клінікою протезування Superhumans Center знову запустив благодійну акцію SuperCoins. Українцям пропонують здавати монети для допомоги пораненим військовим. Про це повідомляє пресслужба установи.

У період з 9 вересня до 29 листопада цього року монети номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень можна буде приносити у відділення банків — партнерів акції ("ПриватБанк", "Ощадбанк" та ПУМБ). Ці кошти банки перераховуватимуть фонду Superhumans Center для допомоги українським військовим, які отримали поранення та втратили кінцівки на війні.  

Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям, — каже заступник голови НБУ Олексій Шабан.

До акції закликають долучатися колективи, щоб збирати монети в закладах освіти, на підприємствах, в офісах тощо. Також в межах ініціативи проводитимуть освітні заходи та конкурси в українських школах, які до неї долучилися. 

Адреси усіх відділень банків-партнерів, куди можна приносити монети, а також інформацію про умови участі в акції та про заходи для закладів освіти, можна дізнатися на сайті

Нагадаємо, нещодавно Нацбанк ініціював  перейменування української розмінної монети з "копійка" на "шаг". Там кажуть, що сучасна назва є символом московської окупації. Натомість слово "шаг" історично використовували на території Україні для визначення дрібних монет.

Читай також: "Шаги, гривні, карбованці": у Києві відкрилася виставка українських грошей часів УНР"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації