На Київщині хотіли вирубати під забудову 60 га лісу з червонокнижними рослинами

На Київщині хотіли вирубати під забудову 60 га лісу з червонокнижними рослинами Фото: gp.gov.ua

Київська обласна прокуратура врятувала від вирубки під забудову 60 га лісу з червонокнижними рослинами. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Йдеться про лісовий масив у Бориспільському районі з деревами віком 70-80 років та червонокнижними рослинами, який є домівкою для багатьох тварин.

Частину цих земель незаконно вивели з державної власності протягом 2008 року. Для цього місцева райдержадміністрація видала кілька незаконних розпоряджень про передачу ділянок лісу у приватну власність 14 фізосіб. Решту — перевели у землі для сільськогосподарського використання за допомогою підроблених державних актів.

Фото: gp.gov.ua

Потім, щоб узаконити ці схеми, щодо ділянок уклали цивільно-правові угоди. Таким чином ліс отримали у свою власність кілька пов'язаних між собою юросіб. За даними Офісу генпрокурора, ці землі планували забудувати котеджними містечками, а ліс на них був би фактично знищений.

Прокуратура подала позов, щоб повернути територію лісу у державну власність. Суди погодились із позицією прокурорів та витребували ці землі із незаконного володіння. Нове право власності зареєстрували за державою в особі Кабінету міністрів.

Фото: gp.gov.ua

Загалом за 2023 та 2024 роки Київська обласна прокуратура подала 117 позовів про повернення державі лісових земель загальною площею 1 662 га. З них вже задовольнили 42 позови щодо 436 га земель.

Нагадаємо, територію екопарку біля Совських ставків планують привести до ладу. Київ виграв усі судові справи щодо екопарку, і понад 20 га його території повернулися у комунальну власність. 

Читай також: "На Київщині забудовник знищує старовинне городище віком 3500 років"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації