На Подолі з'явиться терапевтичний сад у скандинавському стилі

На Подолі з'явиться терапевтичний сад у скандинавському стилі Фото: colville-andersen.com

На Подолі відкриють терапевтичний сад у скандинавському стилі. Він буде призначений для лікування ментальних травм. Ініціативу очолює данський урбаніст, письменник, дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен.

Сад облаштують у лісистій місцевості біля психіатричної лікарні імені Павлова. Його площа становитиме 4500 кв. метрів. У "Саду відновлення" будуть окремі зони: пристосовані до різних потреб відвідувачів, зокрема для усамітнення, соціальної взаємодії та реабілітації. Простір також буде обладнано для маломобільних груп населення.

Цей сад створений для того, щоб допомогти зцілити стрес, психічні травми та ПТСР. Використовуючи силу природи та скандинавські принципи сталого дизайну, сад має на меті також полегшити процес зцілення для людей, які постраждали від війни, — розповіли організатори проєкту.

Зараз на території тривають останні приготування до відкриття. Волонтери облаштовують доріжки, встановлюють бокси для квітів, роблять лавки, облаштовують природний паркан.

0 / 0

Подібний "Сад відновлення" для лікування ментальних травм і ПТСР стане першим в Україні. Автори ініціативи сподіваються, що терапевтичні сади з'являться не тільки в Києві, а й в інших українських містах і селищах.

Офіційне відкриття відбудеться за участі посла Данії в Україні Оле Егберга Міккельсена.

  • КОЛИ? 27 червня.
  • ДЕ? Вул. Кирилівська, 103.

Сади відновлення сплановані до деталей таким чином, щоб змушувати відвідувачів і відвідувачок розслабитися, задуматися про свої бажання та застосувати різні органи чуття. Проєкт розрахований на використання заспокійливих кольорів, м'яких матеріалів та рослин із приємним запахом.

Позитивний вплив зелених зон на психіку підтверджується ще й науково, завдяки масовим дослідженням цієї теми, проведених протягом останніх декількох десятиліть. Відновлювальні, або ж сенсорні, сади дуже поширені як спосіб лікування.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, чому не варто боятись психіатра. Фахівець відповів на найпопулярніші запитання про психотерапію.

Читай також: "7 ініціатив, які покращують Київ"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації