Недобудову під Поштовою площею дослідять, щоб з'ясувати, чи є ризик обвалу

Недобудову під Поштовою площею дослідять, щоб з'ясувати, чи є ризик обвалу Фото: novyny.live

Недобудований підземний ТРЦ під Поштовою площею дослідять через небезпеку, яку він становить для станції метро та ґрунтів Володимирської гірки. Про це розповіла народна депутатка Ганна Бондар.

У понеділок, 20 травня, на Поштовій площі відбулося засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань Києва. На ньому вирішили дослідити стан конструкцій недобудованого підземного торговельного центру під площею.

Зараз у підземній недобудові збираються ґрунтові води, які можуть загрожувати самій площі.

За словами Бондар, вже після проведення дослідження можна буде робити висновки про те, у якому стані перебуває підземна недобудова, і як вона впливає на тунелі метро та археологічні знахідки під Поштовою площею, а також на будівлі вгорі та ґрунти Володимирської гірки.

Що відбувається під Поштовою площею
Фото: novyny.live

Також ТСК обговорила поновлення роботи робочої групи КМДА з питань Поштової площі, яка засідала лише один раз кілька років тому. Ця група має обговорити долю археологічного музею, який так і не створили попри обіцянки посадовців. 

Загалом депутати вирішили збиратися кожного місяця на Поштовій площі та проводити нараду і контролювати процес врегулювання цієї багаторічної проблеми.

Що відбувається під Поштовою площею
Фото: novyny.live

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Поштова площа та однойменна станція київського метро опинились під загрозою через недобудований підземний торговельний центр. Водночас у КМДА заперечили небезпеку та заявили, що станція "Поштова площа" перебуває у належному стані, і ніяких ризиків для неї немає.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації