Озеро "Віра" у Святошинському районі очистять машиною-амфібією

Озеро "Віра" у Святошинському районі очистять машиною-амфібією Фото: facebook.com/pleso2016

Озеро "Віра", яке нещодавно покрилося блакитними плямами, очистять за допомогою машини-амфібії. Про це повідомляє КП "Плесо".

Фахівці провели аналіз води в озері та виявили, що її якість не відповідає вимогам нормативних документів за показниками забарвленості, каламутності, запаху, біохімічного споживання кисню (БСК), а також за вмістом заліза, амонійного азоту (аміаку), сірководню й фенолів.

Проби води показали, що у більшості частин озера вода відноситься до середнього класу небезпеки, що негативно впливає на життєдіяльність живих організмів, але не є критично небезпечною. Однак у місцях скупчення забруднення вода відноситься до високого класу небезпеки і є згубною для живих організмів, — розповіли в "Плесі".

Забрудненість озера пов'язана з процесами гниття органічних речовин і виділенням аміаку, сірководню й вуглекислого газу. У воді є синьо-зелені мікроводорості у стадії вегетації, у місцях їхнього скупчення почався процес гниття. Це піднімає на поверхню маси бруду та надає воді блакитного забарвлення. 

Фахівці продовжують стежити за станом озера. Незабаром працівники "Плесо" приступлять до очищення води. Для цього будуть використовувати спеціалізовану машину-амфібію Truxor.

Truxor — це багатоцільова машина-амфібія, яка використовується для водних та прибережних робіт. Вона ефективна для очищення водойм від надлишкової рослинності, мулу та інших видів забруднень. Техніка здатна працювати як на воді, так і на суші, що робить її універсальним інструментом для підтримки чистоти водойм, — розповіли в комунальному підприємстві.

Нагадаємо, що нещодавно комунальники розпочали оперативну перевірку озера "Віра" після повідомлення, що на поверхні водойми з'явилися яскраво забарвлені блакитні плями.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації