Русло річки Либідь приведуть до ладу: що планують зробити

Русло річки Либідь приведуть до ладу: що планують зробити Фото: vechirniy.kyiv.ua/Олександр Галух

Комунальне підприємство "Плесо" оголосило тендер на доопрацювання інженерного проєктування реконструкції річки Либідь. Воно передбачає встановлення смуг відведення вздовж русла та благоустрій територій. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Реалізація проєкту дозволить усунути аварійні ділянки, відновити русло річки Либідь та її притоків, а також реконструювати берегоукріплення для екологічної рівноваги, — розповіли в КМДА.

У межах проєкту мають встановити смуги відведення вздовж русла для експлуатації гідротехнічних споруд, провести благоустрій території з урахуванням наявної забудови, облаштувати сходи та встановити пандуси для зручного користування прибережною зоною.

Ключові етапи проєкту:

  1. зняття аварійності: повне обстеження та усунення аварійних ділянок гідротехнічних споруд для безпеки мешканців міста та зменшення ризиків підтоплень під час сильних дощів;
  2. капітальний ремонт: інженерне планування передбачає капітальний ремонт берегоукріплення, водопропускних споруд та інших гідротехнічних об'єктів для очищення води та забезпечення її водності;
  3. ревіталізація: відновлення природної екосистеми річки, що сприятиме відновленню берегів і створенню умов для розмноження риби та інших водних організмів. Ревіталізація забезпечить стале водопостачання річки та її притоків для екологічної рівноваги; 
  4. громадські простори: створення сучасних інклюзивних зон відпочинку на берегах річки, що враховуватимуть потреби людей з інвалідністю.

Міська влада вважає, що реалізація проєкту допоможе перетворити річку Либідь на важливу водну артерію Києва й місце для відпочинку киян. Також відновлення екологічного стану річки сприятиме підвищенню якості життя мешканців прилеглих районів. 

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію проти закриття річки Либідь у колектор, яка набрала понад 7000 підписів. У своїй відповіді він вказав, що "зазначені в петиції аргументи не можуть бути прийняті як такі, що заслуговують на увагу". 

Читай також: "У Київраді розповіли, як рятуватимуть Либідь та інші міські річки, що зникають"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації