У Києві презентували книгу про радянські методи замовчування Голодомору

У Києві презентували книгу про радянські методи замовчування Голодомору Фото: Музей Голодомору

У Музеї Голодомору презентували книгу Андрія Козицького "Велика брехня. Методи, наративи та динаміка заперечення Голодомору". Вона присвячена інструментам заперечення Голодомору, які використовував пропагандистський апарат СРСР та продовжує використовувати сучасна росія, щоб знищити пам'ять про цей злочин.

Основною ідеєю, лейтмотивом книги є визначення "велика брехня". Ці слова свого часу вжив британський історик Роберт Конквест, описуючи політику Сталіна, який на очах у цілого світу убив мільйони українців і зумів утримати цей злочин у таємниці. Велика брехня — це ідея, яка полягає в тому, що аби по-справжньому обдурити велику кількість людей, брехня має бути гігантських, космічних масштабів. Вона має бути настільки нахабна і безапеляційна, аби свідомість людей була паралізована цим, щоб у якийсь момент ті, хто є об'єктом цієї брехні, задумалися: якщо держава чи конкретні політики дозволяють собі робити такі заяви, значить за тим щось стоїть, — каже автор книги Андрій Козицький.

У Києві презентували книгу про радянські методи замовчування Голодомору
Фото: Музей Голодомору

Видана книга за сприяння Музею Голодомору. На це витратили кошти, які музей виручив з продажу вхідних квитків і екскурсійних послуг. 

Книгу "Велика брехня" можна придбати на касі Музею Голодомору. Її вартість — 220 гривень.

Замовити книгу можуть також мешканці інших міст. Для цього треба написати на пошту [email protected] 

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці презентували книгу зі світлинами битви за Бахмут та буднів українських військових. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації