У Києві створили мініатюрну копію зруйнованої Трипільської ТЕС: фото

У Києві створили мініатюрну копію зруйнованої Трипільської ТЕС: фото Усі фото: miniland.ua

У столичному музеї мініатюр Miniland.UA створили копію Трипільської ТЕС на Київщині, яка була зруйнована внаслідок російської ракетної масованої ракетної атаки у квітні цього року.

Майстри максимально точно відтворили найбільшу електростанцію Київської області у найдрібніших деталях. Мініатюра має машинний цех, адміністративний корпус, сховище мазуту, автобазу з гаражем та склад вугілля.

Фото: miniland.ua

У моделі навіть "димлять" труби, наче справжні, кажуть у Miniland.UA. А "робочий день" на мініатюрній станції триває всього пів години.

0 / 0

Довідка. Трипільська ТЕС була побудована у 1977 році на березі Канівського водосховища, неподалік Обухова. На підприємстві площею 281,3 га були чотири пиловугільних і два газомазутні блоки потужністю по 300 МВт кожний. Станція була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Вранці 11 квітня 2024 року російські ракети влучили у Трипільську ТЕС, унаслідок чого вона була практично знищена. На відновлення цієї та ще однієї знищеної Зміївської ТЕС на Харківщині Кабмін виділив понад 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, Укрзалізниця анонсувала створенням нової компанії "УЗ Енерго", яка генеруватиме електроенергію. Щоб допомогти Україні пройти "найскладніший в історії осінньо-зимовий період", УЗ побудує кілька десятків газогенераторних установок загальною потужністю до 250 МВт.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації