Укрпошта підвищила та спростила тарифи на поштові відправлення

Укрпошта підвищила та спростила тарифи на поштові відправлення Фото: facebook.com/ukrposhta

Укрпошта з 1 липня проіндексувала вартість послуг на поштові відправлення по Україні та спростила деякі тарифи. Про це повідомили в пресслужбі перевізника.

Розцінки змінилися в межах тарифів "Стандарт" й "Експрес". Зокрема національний поштовий оператор спростив нарахування тарифів для відправлень вагою до 2 кг — їхня вартість тепер буде єдиною в межах країни. За тарифом "Стандарт" для відправлень до 2 кг по області вона становитиме 40 грн, по Україні — 45 грн. А за тарифом "Експрес" — 45 та 60 грн відповідно.

У середньому вартість відправлень за тарифом "Стандарт" зросла на 5–9 грн. За тарифом "Експрес" — до 10 грн залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставлення посилки вагою 5–10 кг тепер коштуватиме 85 грн, тоді як раніше було 75.

Крім того, одну гривню з кожного відправлення за тарифом "Експрес" (по Україні та за кордон) спрямовуватимуть на підтримку ЗСУ.

Тарифи на пересилання письмової кореспонденції, послуг "Укрпошта. Документ" та міжнародних відправлень не зміняться. 

В Укрпошті кажуть, що індексація тарифів є вимушеною через зростання цін на електроенергію, паливо та комунальні послуги, інфляцію, а також значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні зріс єдиний тариф на електроенергію для населення. Вартість світла для українців підвищилась одразу на 64%.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації