Укрпошта випустила марку, присвячену ще одному "Місту Героїв"

Укрпошта випустила марку, присвячену ще одному "Місту Героїв" Фото: пресслужба Укрпошти

Укрпошта ввела в обіг нову поштову марку з серії "Міста Героїв", присвячену Миколаєву. У 2022 році це місто стало неприступною фортецею та захистило південні рубежі України від російських загарбників.

Церемонія спецпогашення марки відбулася біля Миколаївської міськради, поблизу колишньої будівлі Миколаївської ОВА, знищеної ракетним ударом у березні 2022 року.

Саме цю символічну споруду відтворив на марці дизайнер Володимир Таран. На полях маркового аркуша зобразили пам'ятник покровителю міста — Святому Миколаю, а на конверті відтворили оборонні укріплення з шин, розташовані поблизу будівлі колишньої першої трамвайної підстанції.

Фото: пресслужба Укрпошти

Тираж марки становить 1 080 000 примірників. Кількість марок на аркуші — 6. Тираж конверта "Перший день" — 35 000 примірників, картки — так само.

Марковий аркуш з шести марок та немаркований художній конверт "Місто Героїв. Миколаїв" вже можна придбати у Поштовому маркеті Укрпошти. Вартість набору становить 110 грн.

Нагадаємо, в Національному музеї історії України відкрилася мінівиставка "Шаги, гривні, карбованці", на якій представлені платіжні засоби часів УНР. В експозиції зібрали зразки гривень, карбованців, шагів й інших платіжних засобів, які були в обігу на території України у 1917–1921 роках.

Читай також: "У "Дії" запустили "перший у світі" онлайн-шлюб: як це працює"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації