Вперше від початку війни: у Музеї Ханенків відкрили виставку картин з приватних колекцій

Вперше від початку війни: у Музеї Ханенків відкрили виставку картин з приватних колекцій Усі фото: kyivcity.gov.ua

У Музеї Ханенків відкрили першу від початку повномасштабної війни виставку класичного мистецтва. Там експонують картини голландських та українських живописців кінця ХІХ – початку XX століття із приватних колекцій, повідомляє пресслужба КМДА.

Виставку "Гаага — Київ" відкрили до Міжнародного дня музеїв, який відзначають 18 травня. На ній представлена 31 картина гаазької школи та 11 робіт восьми українських художників з колекцій родин Гoґстедерів і Понамарчуків.

Зокрема, на виставці є роботи таких знаних художників як брати Маріс, Антон Мауве та Віллем Рулофс, Теофіл де Бока, Йозеф Негюйс. А серед робіт українських художників — живопис та графіка класиків з Києва та інших міст України. Також експозицію доповнюють фотороботи Піта Ґіспена з видами сучасної Гааги.

0 / 0

Наш музей завжди був місцем діалогу культур, зберігаючи артефакти з різних країн світу, від західної Європи до Далекого Сходу. На жаль, показувати предмети нашої колекції ми наразі не можемо, оскільки від перших днів війни вона законсервована й убезпечена, — кажуть у Музеї Ханенків.

Відвідати виставку можна з середи по неділю (10:30-17:30) до 16 серпня включно. У Міжнародний день музеїв, 18 травня, для всіх вхід безплатний.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, які ще музеї столиці можна буде відвідати безплатно у День музеїв.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації