Володимир Зеленський не виступить на Євробаченні-2023

Володимир Зеленський не виступить на Євробаченні-2023 Фото: Getty Images

Володимир Зеленський не звертатиметься до глядачів на цьогорічному пісенному конкурсі "Євробачення", оскільки це суперечило б правилам заходу. Про рішення повідомили організатори конкурсу на сторінці Європейської мовної спілки.

ВВС
Фото: EUROPEAN BROADCASTING UNION

Президент України хотів зробити відеозвернення з екрана Євробачення-2023, щоб закликати глядачів підтримувати Україну. Однак Європейська мовна спілка не підтримала цю ідею. Пояснили заборону тим, що Євробачення — це міжнародне розважальне шоу, що керується суворими правилами та принципами, встановленими з моменту його створення. Одним із важливих елементів конкурсу є його неполітичний характер.

Цей принцип забороняє можливість робити політичні чи подібні заяви в межах конкурсу, — написали представники Європейської мовної спілки. 

Однак у спілці зауважили, що відтоді, як було погоджено, що BBC буде вести пісенний конкурс Євробачення-2023 від імені України, вони пообіцяли, що Україна, її музика, культура та творчість будуть яскраво представлені в усіх прямих трансляціях шоу.

Євробачення -2023
Фото: Getty Images

Ми віримо, що це найкращий спосіб відобразити та відсвяткувати перемогу України на пісенному конкурсі "Євробачення" та показати, що ми об'єднані музикою у ці важкі часи, — написали у Європейській мовній спілці.

Водночас джерела видання Times у BBC повідомляють, що переговори щодо можливого виступу Володимира Зеленського на Євробаченні тривають.

Володимир Зеленський
Фото: Getty Images

Інсайдер Times у BBC зазначив, що організатори конкурсу побоюються, що відмова створить прецедент у майбутньому.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
photo_2022-12-29_13-46-26.jpg - Ольга Соломаха
Твій персональний гід найактуальнішими та найцікавішими новинами Києва. Зі мною ти першим дізнаватимешся про головне в усіх сферах столичного життя.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації