1000 доларів за пляшку: київські волонтери створили вино з винограду деокупованого Ізюма

1000 доларів за пляшку: київські волонтери створили вино з винограду деокупованого Ізюма Фото: instagram.com/deocoupage

Команда київських волонтерів з проєкту "Деокупаж" створила вино з винограду, який зібрали у звільненому від російської окупації Ізюмі. У такий спосіб вони вирішили допомогти у відбудові міста. 

Волонтери розповідають, що у вересні 2022 року, після звільнення Ізюма від окупації, вони поїхали до міста з гуманітарною місією. Там, серед зруйнованих будинків і спорожнілих дворів, знайшли вцілілий виноград.

Волонтери вирішили увічнити його, перетворивши на колекційне червоне вино, яке б через місяці та роки нагадувало, якою ціною воно було створене.

Волонтери створили вино "Деокупаж" з винограду Ізюму
Фото: instagram.com/deocoupage

З винограду, зібраного в Ізюмі, виготовили 200 пляшок червоного вина. До його створення долучилися 20 художників з усієї України, тож кожна пляшка отримала унікальне оздоблення.

Перша партія вина була створена у колаборації з відомим харківським вуличним художником Гамлетом Зиньковським — на етикетках фото його робіт (на усіх пляшках вони різні) та автограф. Також кожна пляшка огорнута у полотно з вкрапленнями білої та чорної фарби. Тканина, якою Гамлет стирав надлишки фарби з пензля, стала частиною дизайну.

0 / 0

Кожна пляшка має підпис художника, що робить її предметом колекціонування, — зазначають у "Деокупаж".

Волонтери додають, що кожна пляшка — це артоб'єкт, створений талановитими українськими художниками. Тому і ціна відповідна. Вартість однієї пляшки вина "Деокупаж" становить 1000 доларів. Замовлення можна зробити через Instagram проєкту

Усі кошти, зібрані від продажу вина, будуть передані "Суперх'юманс Центру" для реабілітації поранених українських воїнів.

Цей проєкт вдалося реалізувати завдяки українським воїнам, які звільнили місто Ізюм у вересні 2022 року, тому ми продовжуємо працювати для них, — кажуть волонтери проєкту. 

Нагадаємо, благодійний фонд "Культура дії" спільно з українськими брендами запустив проєкт "Зігрій" для збору теплого одягу та сезонного взуття для сімей внутрішніх переселенців.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації