"20 днів у Маріуполі" став першим суто українським фільмом, номінованим на "Оскар"

"20 днів у Маріуполі" став першим суто українським фільмом, номінованим на "Оскар" Кадр із фільму "20 днів у Маріуполі"

Український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" потрапив у номінанти на кінопремію "Оскар". Остаточний список претендентів на нагороду оголосила Американська кіноакадемія.

Стрічку режисера Мстислава Чернова номінували у категорії Найкращий повнометражний документальний фільм. Отже, "20 днів у Маріуполі" став першим суто українським фільмом часів незалежності, який був номінований на "Оскар".

За золоту статуетку український фільм змагатиметься з чотирма документальними стрічками: Bobi Wine: The People's President (Уганда, Бритарія, США),  The Eternal Memory (Чилі), Four Daughters (Франція, Туніс, Німеччина та Саудівська Аравія) та To Kill a Tiger (Канада).

"20 днів у Маріуполі" розповідає про перші 20 днів облоги міста російськими військами. Режисер  фільму Мстислав Чернов та його колега Євген Малолєтка у березні 2022 року були єдиними кореспондентами, які залишались у Маріуполі та документували усе, що відбувається в обложеному росіянами місті. 

Зазначимо, що минулого року на "Оскар" претендував документальний фільм "Будинок зі скалок" данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта у копродукції з Україною, що розповідав про життя дитячого будинку у прифронтовій зоні.

Що треба знати про фільм "20 днів у Маріуполі" — дізнавайся у нашому матеріалі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації