Абоненти "Київстар" не можуть під'єднатися до іншого оператора: у Мінцифрі пояснили причину

Абоненти "Київстар" не можуть під'єднатися до іншого оператора: у Мінцифрі пояснили причину Фото: dreamtown.ua

Абоненти мобільного оператора "Київстар", у мережі якого 12 грудня стався масштабний збій, не можуть під'єднатися до інших операторів у національному роумінгу. Чому так відбувається, пояснили у пресслужбі Мінцифрі в коментарі hromadske.

Там кажуть, що технічний збій у "Київстар" вплинув не тільки на зв'язок, а й на інші сервіси, такі як національний роумінг.

Нацроумінг не працює через те, що мережа "Київстару" не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою, — пояснили у Мінцифрі.

Там додали, що ця проблема є  тимчасовою, і над її розв'язанням активно працюють усі спеціалісти "Київстар", щоб якомога скоріше повернути зв'язок своїм абонентам. Відновити надання послуг вони мають "найближчим часом".

Після розв'язання поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як надалі можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі зв'язком, — зазначили у Мінцифри.

Нагадаємо, що вранці 12 грудня у мережі "Київстар" стався масштабний технічний збій. У багатьох абонентів припинив працювати мобільний зв'язок та інтернет, а також стаціонарний інтернет.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації