Активісти перетворюють звалище на Подолі на "дзен-парк": як їм допомогти

Активісти перетворюють звалище на Подолі на "дзен-парк": як їм допомогти Фото: unsplash.com

На Подолі активісти громадської організації DIY Ukraine продовжують працювати над створенням нового громадського саду під назвою "дзен-парк". Його облаштовують на місці стихійного звалища на вулиці Притисько-Микільська, 3.

Протягом трьох тижнів від початку створення "дзен-парку" учасники проєкту та інші волонтери шість вихідних поспіль розчищали ділянку від сміття, проте воно ніяк не закінчується. 

На місці, де облаштовують громадський сад, колись буда історична будівля, яку знесли у 1985 році. З того часу це місце перетворилось на стихійне звалище. Розташовані по сусідству Фролівський монастир та Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство роками викидали сміття на територію, яка належить громаді Києва. Серед викинутого були купи лахміття, старі меблі, обладнання, протезні гільзи та навіть черепи тварин.

0 / 0

Активісти власним коштом вивезли 30 кубічних метрів різноманітного сміття, після чого вирішили все ж звернутися до підприємства по сусідству із проханням прибрати свій непотріб. Та домовитись з його керівництвом наразі не вийшло.

Тим часом активісти анонсували проведення чергової толоки, на яку запрошують усіх охочих. Вона проходитиме цими вихідними, 21 та 22 вересня, з 10:00 до 17:00. Місце проведення — вул. Притисько-Микільська, 3. 

Нагадаємо, столична влада вирішила викупити земельні ділянки, які увійшли до заказника "Протасів яр" імені Романа Ратушного, у забудовника. Компанія, яка володіє цими землями вже понад 20 років, планувала забудувати частину урочища. А коли Протасів Яр оголосили ландшафтним заказником, власник ділянки спробував скасувати це рішення через суд.

Читай також: "У Києві заблукав дикий лось: його приспали дротиком"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації