Артшоу на фасаді ТРЦ Gulliver: як пройшов UArt Media Fest

Артшоу на фасаді ТРЦ Gulliver: як пройшов UArt Media Fest Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver

У минулу суботу, 21 жовтня, в центрі Києва провели перший міжнародний фестиваль медіаарту UArt Media Fest. На найбільших у Європі екранах ТРЦ Gulliver показали масштабне артшоу з відеороботами учасників фестивалю.  

UArt Media Fest проводили до десятиріччя торговельно-розважального центру. У шоу поєднали традиційне сучасне мистецтво та цифрові інсталяції майбутнього. Учасники змагалися у двох категоріях: tech-heavy media-art та digital & cryptoart. Роботи відрізнялися за стилістикою та концепцією — від патріотичної абстракції до візуальних історій у стилі фентезі. Проте вони були ідейно об'єднані єдиною темою — світло в кожному. 

Атршоу на фасаді ТРЦ Gulliver
Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver 

Загалом під час мультимедійного шоу показали роботи 22 художників.  Їхні твори будуть прикрашати екрани ТРЦ Gulliver протягом листопада. 

Атршоу на фасаді ТРЦ Gulliver
Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver 

ТРЦ Gulliver був і залишається знаковою локацією Києва, який рухається в ритмі столиці. Ми завжди реагуємо на актуальні та соціально-важливі  події, створюючи для киян важливі сенси. 21 жовтня нам вдалося організувати фантастичне артшоу, яке вкотре підтвердило, наскільки українські митці — талановиті, а Україна —  провідна інноваційна країна, яка попри складні обставини, створює шоу світового рівня, впевнено тримаючи курс до світлого майбутнього, — розповідає директорка з маркетингу ТРЦ Gulliver Катерина Жураківська.

Переможцем у номінації tech-heavy media-art стала студія Lumenstory з яскравою 3D-роботою з хамелеоном. Друге місце посіла студія Pepper Production House, третє місце розділили креативні агенції Києва oversize.agency та Roas.pro. 

Атршоу на фасаді ТРЦ Gulliver
Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver 

Спеціальну премію за соціальний ролик отримав художник Микита Барко та його команда з темою "Ти теж особлива". У номінації digital & cryptoart переможцем стала художниця Ліна Кондес. 

Обрати переможця було дійсно непросто, оскільки всі роботи мають креативний потенціал. Усі митці самобутні, різні, але для кожного з них найважливіше — це продовжувати творити за будь-яких обставин, навіть таких, як зараз. І це має надихати кожного з нас бути творчими в тому, що ми робимо. Так формуються сильні та талановиті нації, і українці, безперечно, демонструють ці якості найкращим чином, — коментує член журі, креативна продюсерка та артдиректорка в мультимедійному мистецтві Таїсія Пода. 

До складу журі також увійшли експерти індустрії: засновник студії мультимедійних рішень Magic Innovation Остап Хитрук; артдилер, галерист, засновник Tuzov Gallery Влад Тузов; керівник виробництва проєктів "Мавка" і "Викрадена принцеса" Андрій Міліцький; креативна директорка MEET FUTURE Кристина Пальянова; CEO & VFX artist Pepper Production House Сергій Перцев; режисер фільмів "Викрадена принцеса" і "Мавка" Олег Маламуж; бренд-маркетолог Ігор Погоржельський.

Організаційним та виконавчим партнером фестивалю UArt Media Fest стала компанія MEET FUTURE, експерт та трендсетер в інноваційних технологіях та заходах.

Фестиваль став фінальною частиною святкування Дня народження ТРЦ Gulliver, якому виповнилося 10 років. В межах заходу проводили збір коштів на відбудову шкіл, зірковий аукціон та продаж лімітованого мерчу. Усі зібрані кошти перерахують через платформу UNITED24. 

День народження ТРЦ Gulliver
Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver 

Протягом дня у ТРЦ проходив концерт за участі MONATIK, Jerry Heil, Анни Трінчер та інших. В особливих форматах з привітаннями з'явилися Макс Барських та Оля Полякова. Розважав гостей робот-діджей YuMI, а на поверхах були розміщені інтерактивні зони.

Раніше "ТиКиїв" писав про найцікавіші виставки, які відкрилися у жовтні у Києві. Серед них — живопис сучасних українських митців, плакати до фільмів і картини вітчизняних художників другої половини 20 століття.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації