Автостанцію "Київ" біля залізничного вокзалу відреставрують за 70 млн грн: що там буде

Автостанцію "Київ" біля залізничного вокзалу відреставрують за 70 млн грн: що там буде Фото: blablacar.com.ua

Автостанцію "Київ" біля Центрального залізничного вокзалу Києва, відому в народі як "Яма", реконструюють за  50-70 млн грн. Про це повідомив очільник компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, передає the page.

Мазепа заявив, що у Concorde ухвалили рішення зайти на ринок автобусних перевезень з реалізації інфраструктурних проєктів. А саме — з реконструкції автостанції "Київ" біля залізничного вокзалу.

Через неї буде проходити майже 10 тисяч з плюсом пасажирів на добу, і відправлятимуться 400 авторейсів, — зазначив Мазепа.

Орієнтовно, реконструкцію автостанції планують завершити до початку 2025 року, проте точні строки поки невідомі. Роботи проходитимуть у два етапи, перший з яких вже реалізували: розділили рух автобусів і автомобілів.

Другий етап передбачає зведення будівлі автостанції, у якій будуть: зона очікування, зона підвищеного комфорту, фудкорт, дитяча кімната, медпункт, камера схову, туалети та комерційні приміщення, які ще у процесі фіналізації.

Крім того, на автостанції можуть створити сервіси для перевізників: СТО та мийку. Зараз вивчаються технічні можливості щодо їх розміщення.

Нагадаємо, на Вокзальній площі покращать організацію дорожнього руху. Там хочуть впорядкувати паркування, збільшити простір для пішоходів та полегшити пасажирам доступ до громадського транспорту.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації