На Вокзальній площі покращать організацію руху: що хочуть змінити

На Вокзальній площі покращать організацію руху: що хочуть змінити Фото: Getty Images

На столичній Вокзальній площі планують змінити та покращити організацію дорожнього руху. Про це повідомили активісти спільноти "Пасажири Києва".

Плани зі зміни організації руху на Вокзальній площі представник КМДА презентував на "Київській майстерні міста". Таким чином хочуть зменшити хаотичність руху транспорту, унеможливити порушення правил паркування, ліквідувати транзитний трафік, покращити доступність для пішоходів та зменшити затримки у русі громадського транспорту.

Це — дуже важлива і давно назріла ініціатива з урахуванням багаторічного хаосу з трафіком та паркуванням біля Центрального залізничного вокзалу, — зазначають активісти.

Впровадити зміни на Вокзальній площі хочуть з мінімальними бюджетними витратами та у максимально короткий термін — без реконструкції чи капітального ремонту, які недоцільні під час воєнного стану.

На Вокзальній площі покращать організацію руху
Фото: t.me/kyivpassengers

Що планують змінити

  • Ліквідувати рух авто на найближчому до вокзалу розвороті, що складається з трьох автомобільних смуг. Таким чином хочуть збільшити загальний простір для пішоходів. Залишиться лише обмежений заїзд для авто організацій, які розміщені в пішохідній зоні.
  • Перший та другий розвороти до вокзалу відвести для громадського транспорту.
  • Створити велосмуги на вул. Симона Петлюри та впорядкувати паркування на цій вулиці — паралельно замість "ялинки". Разом з U-Cycle пропонуємо облаштувати одно- або двосторонні велосмуги, захищені парковкою.
  • Ліквідувати наскрізний проїзд для транзитного трафіку через вул. Симона Петлюри Вокзальну площу та вул. Павла Скоропадського (в обидва напрямки). Натомість з боку вул. Скоропадського хочуть організувати розворотне коло з можливістю висадки пасажирів.
  • Організувати малий розворот для автомобілів, яким не потрібно їхати прямо на вокзал. Зробити його таким, щоб там не могли паркувати авто.
  • Встановити велику кількість делінеаторів, щоб не допустити хаотичне паркування.
  • Покращити організацію паркувального простору на площі з автоматичними шлагбаумами на в'їзд та виїзд за рахунок єдиної зеленої зони на площі.

Водночас активісти запропонували кілька своїх зауважень: замість розширення паркінгу збільшити кількість дерев та озеленення; покращити пішохідну доступність зеленої зони або просто залишити зелену зону; облаштувати одно- або двосторонні велосмуги, захищені паркінгом. Проте ці пропозиції представники влади не підтримали.

Нагадаємо, у Києві в межах створення безбар'єрного середовища у цьому році облаштують нові інклюзивні світлофори, створять наземні пішохідні переходи, що дублюють підземні, та планують будувати "віденські" зупинки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації