Інклюзивні світлофори та "віденські" зупинки: які безбар'єрні рішення впровадять на вулицях Києва у 2024 році

Інклюзивні світлофори та "віденські" зупинки: які безбар'єрні рішення впровадять на вулицях Києва у 2024 році Фото: "ТиКиїв"

У Києві облаштовують інклюзивні світлофори, створюють нові наземні пішохідні переходи та планують будувати "віденські" зупинки для безбар'єрного середовища. Про це повідомили у пресслужбі КМДА. 

Так, для зручності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп підземні переходи дублюють наземними у тих місцях, де це дозволяють державні стандарти та будівельні норми. Від початку 2024 року вже облаштували два регульовані наземні пішохідні переходи, що дублюють підземні. У планах на цей рік — ще шість.

Також під час реконструкції чи будівництва нових світлофорних об'єктів їх тепер роблять інклюзивними: на переходах понижують бордюри, кладуть тактильну плитку та встановлюють пристрої звукового супроводу. У цьому році планують впровадити новий тип пристроїв звукового сповіщення, які адаптуються під рівень міського шуму.

У цьому році планують побудувати дев'ять і реконструювати чотири світлофорні об'єкти з дотриманням принципів безбар'єрності. А на 40 світлофорах встановлять пристрої звукового супроводу. Крім того, на 256 наземних пішохідних переходах планують понизити бортовий камінь.

Крім того, експерти та активісти запропонували облаштувати у столиці "віденські" зупинки, покриття яких підняте над проїжджою частиною. З таких зупинок легше сідати у громадський транспорт людям з інвалідністю та маломобільним групам населення.

Ще одне рішення — облаштувати мнемосхеми на світлофорних об'єктах, які відображатимуть схему переходу для людей з порушенням зору та спростять для них орієнтування у просторі.

Нагадаємо, також у 2024 році у Києві реконструюють п'ять парків та скверів з урахуванням усіх вимог безбар'єрності. Це будуть зелені зони, розташовані поблизу медзакладів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації