Без серпа і молота на мосту Патона. Київрада прибере 62 пам'ятники рядянського режиму

Без серпа і молота на мосту Патона. Київрада прибере 62 пам'ятники рядянського режиму Фото: КМДА

Київрада затвердила перелік об'єктів, що підлягають демонтажу. Йдеться про пам'ятники, пам'ятні знаки чи елементи оздоблення, пов'язані з комуністичним режимом, історією, культурою СРСР та росії, що містять радянські наративи та недостовірну історичну інформацію.

У список потрапили 62 об'єкти. Зокрема, обеліск на честь міста-героя на Галицькій площі, пам'ятник Пушкіну, дошки маршалу Рибалку, генералу Доватору, а також серп і молот на мосту Патона. До списку на демонтаж увійшло декілька пам'ятників Пушкіну, зокрема у Національній бібліотеці ім. Вернадського. Демонтують також монумент "Екіпажу бронепоїзда "Таращанець" поряд із Дарницьким залізничним вокзалом. На вході до Меморіалу Вічної Слави на Арсенальній замінять рік початку Другої світової війни — з 1941 на 1939-й.

Ми маємо раз і назавжди завершити процеси декомунізації та дерусифікації нашого міста. Після повномасштабного вторгнення ні в кого немає сумнівів, що на вулицях української столиці не має бути нічого, пов'язаного з так званим братнім народом... Люди не хочуть більше бачити на вулицях нашого міста нічого російського, — заявив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Наразі достеменно невідомо, де будуть зберігатися об'єкти. Це питання вирішуватиме Департамент міського благоустрою КМДА спільно з районними держадміністраціями.  Під час знесення громадський порядок буде забезпечувати поліція. 

Переглянути повний перелік об'єктів можна за посиланням

Дізнайся докладніше про те, як видали дозвіл прибрати серп і молот з "Батьківщини-Матері".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
798d4edd-bc8a-41b5-bd57-70363302483c.jpg - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації