Британець вирушить у велотур Європою для допомоги Україні

Британець вирушить у велотур Європою для допомоги Україні Фото: Unsplash

Британець Том Гашемі хоче здійснити велосипедну подорож через всю Європу, щоб зібрати кошти на розмінування території України. Повідомляють про це у Львівській міській раді.

Велосипед, яким Том буде їхати з Лондона до Львова і назад, буде розфарбований в кольори українського та британського кольорів. 

Допомога Україні
Фото: city-adm.lviv.ua

Том Гашемі – генеральний директор компанії Cast From Clay, яка працює у Лондоні та у Львові. Він розповів, що впродовж року великої війни компанія неодноразово підтримувала Україну. Вони донатили кошти, висилали медикаменти. Велозаїзд, який він планує здійснити, – це ще один крок, яким він хоче допомогти Україні.

Допомога Україні
Фото:city-adm.lviv.ua

Я почув від української депутатки Лесі Василенко про проблему із замінуванням, від якої часто страждають, помирають діти. Я маю пятирічного сина, тому ця проблема мене особисто дуже зачепила, -  Том Хашемі.

Чоловік розповів, що його ідея має кілька цілей. Перша – зібрати 20 тисяч фунтів, щоб видалити близько 40 нерозірваних мін, снарядів і уникнути шкоди, яку вони можуть завдати. Ці кошти збираються через фандрейзингову платформу (вже зібрано половину від цієї суми).

Ще одна мета більш політична, адже він хоче привернути увагу британських посадовців, політиків до України.

 Я планую привезти листи від британських посадовців для мера Львова, а відповідно, від міського голови лист й передати британській владі. І в такий спосіб посилити співпрацю на місцевому рівні між владою Великої Британії та України, – повідомив Том Гашемі.

Поїздка розпочнеться 28 квітня. Том планує подолати цю відстань за 14 днів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації