"Буде лише гірше": з вулиць Києва прибрали депресивні борди

"Буде лише гірше": з вулиць Києва прибрали депресивні борди Фото: facebook.com/kyivreklama

З вулиць Києва почали прибирати депресивні рекламні борди з написами "Буде лише гірше", "Життя немає сенсу" та "З депресії не вийти". Це була реклама фонду психологічної підтримки Яніни Соколової. Про це повідомили в Управлінні з питань реклами КМДА.

Там зазначили, що ця реклама не є соціальною і запитів на її розміщення чиновникам не надходило. КП "Київреклама" також не сприяло у її розміщенні.

Хоча ми не маємо повноважень втручатися у зміст реклами, проте ми не могли залишитись осторонь ситуації і звернулися до оператора стосовно сумнівних сюжетів. Провокативна реклама вже знята з вулиць міста. Звертаємо увагу, що саме замовник несе відповідальність за інформаційне наповнення реклами, — зазначили в Управлінні з питань реклами.

Яніна Соколова зі свого боку визнала помилку і попросила вибачення у всіх, у кого ця реклама її фонду викликала негативні емоції.

Не помиляється той, хто нічого не робить. Ми помилилися. За неприйнятну в наш час концепцію рекламної кампанії несу відповідальність персонально я. Я її затвердила після пропозицій рекламного агентства McCann Kyiv. Тому прошу персонального вибачення у всіх, у кого наша ідея викликала зворотну від бажаного реакцію, — написала вона.

Минулого тижня на вулицях Києва почали з'являтися білборди з депресивними написами: "Буде лише гірше", "Життя немає сенсу" та "З депресії не вийти". Це була реклама гарячої лінії психологічної підтримки "Варто жити" Фонду Яніни Соколової. 

0 / 0

Поява таких бордів на столичних вулицях викликала бурхливу дискусію в соцмережах — кияни вимагали негайно зупинити таку рекламну кампанію і прибрати сітілайти.

Ні для кого не секрет, що: підвищився рівень депресій; ми всі в стані стресу: хто гострого, хто хронічного; ми маємо проблеми з уважністю та концентрацією. В такі часи прокидається магічне мислення, люди в пошуках знаків, якоїсь передбачуваності. Це не є поганим і часто рятує. Але не завжди. Особливо, коли соціальна реклама підкидає отаке. Мало людей в депресії будуть читати "оте" маленькими літерами. Мало людей, які перебувають у гострій стадії горя, будуть розглядати плакат уважно і набирати ці номери. Кароч. Зніміть це негайно, — написала журналістка Наталія Бушковська.

Комунікаційниця метрополітену Наталка Макогон згадала свій досвід:

У 2008 році з метро прибрали написи "Виходу немає". Людей крило від кризи і ці слова ще й в підземці нагнітали капітально. Принаймні так зверталися пасажири. У 2014 ми з колегами завершувала цю роботу. Змінювали напис "Остання поїздка" на турнікетах. Тоді почалося АТО, ми всі ще не до кінця усвідомили насправді, що почалося.

За словами Яніни Соколової, мета рекламної кампанії її фонду була в тому, щоб спонукати людей звертатися за психологічною допомогою. На бордах, які розробляла компанія McCann, були написані фрази, з якими найчастіше звертаються українці на лінію психологічної підтримки.

Розрахунок наш і наших партнерів, за участі психологів агенції, був на те, що людина, яка прочитає на борді свої ж думки синхронізує їх з собою і побачить що: вихід є, як написано нижче на борді, набере наших психологів 5522 і отримає допомогу. Втім, ми помилилися. В людей, які нині перебувають у кризових станах це викликало обурення. Немов ми спонукаємо людей зацементувати свої думки. Але це не так, — пояснила Яніна.

Вона додала, що борди вже знімають і замінять на борди на основі ідей і пропозицій українців. Також Яніна запитала у своїх підписників, що б вони написали, які фрази не травмували б людей і спонукали їх звертатися до психологів. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як отримати допомогу тим, хто зіткнувся із сексуальним насильством під час війни.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації