Будівля не підлягає відновленню: у скільки оцінюють пошкодження стадіону "Локомотив"

Будівля не підлягає відновленню: у скільки оцінюють пошкодження стадіону "Локомотив" Фото: Укрзалізниця

Вчора, 23 січня, росіяни атакували Київ ракетами. Внаслідок обстрілу руйнувань зазнав спортивний комплекс "Локомотив".

Директор "Локомотива" Олександр Єгоров у коментарі виданню "Український футбол" зазначив, що збитки від удару по стадіону колосальні — будівля не підлягає відновленню. Є пошкодження і тріщини по фундаменту, офісні приміщення і спортивні споруди повністю зруйновані. Також знищені електро- та водопровідні мережі, затоплені бомбосховища, тренажерні зали й прилегла територія. Цілими залишились лише трибуни, футбольні, волейбольні та мініполя.

Фото: Укрзалізниця

Орієнтовна сума збитків — 50 млн гривень.

Щодо відновлення комплексу точних планів немає, як і немає фінансування на це.

Експертів не допускають до робіт, поки вибухотехніки не дадуть дозвіл тим, хто розбиратиме завали, і робити повну оцінку того, що всередині підвальних приміщень. Тут питання ще й у фінансуванні цього всього. Ніхто не передбачав, що така біда може статися. Невідомо, чи потрапляємо ми під програму відновлення в "Дії". Якраз цим займаємося. Отримуємо дзвінки від міжнародних партнерів, які пропонують допомогу. Відомі футболісти і випускники Локомотива відгукнулися, — каже Олександр Єгоров.

Тренування дітей, які займалися в "Локомотиві" будуть продовжуватися, але на інших стадіонах і у спортивних закладах Солом'янського району. Вчора дитячі тренування відновили.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації