Будівництво метро на Виноградар відновиться: підрядник почне будувати власним коштом

Будівництво метро на Виноградар відновиться: підрядник почне будувати власним коштом Фото: facebook.com/Kyivmetrobud

Будівництво метро на Виноградар незабаром має відновитися. На початковому етапі підрядник проводитиме роботи своїм коштом, без авансів. Про це розповів власник групи компаній "Автострада" Максим Шкіль.

Відновлення будівництва метро відбуватиметься в кілька етапів. Спочатку фахівці "Автостради" проведуть аналіз робіт, які були виконані попередніми підрядниками. Потім зіставлять те, що було зроблено та які роботи потрібно провести згідно з проєктною документацією. Після проведуть коригування проєкту в частині обсягів, виду робіт та їх вартості.

Паралельно роботі з документами компанія проводитиме саме будівництво метро на Виноградар. Його планують розпочати в найближчі місяці.

З перших днів "Автострада" задіє своїх працівників, паралельно з цим, щоб вийти на максимальні графіки будівництва, проведемо набір та навчання персоналу, фактично будемо відроджувати галузь метробудування. Оскільки багато хто з будівельників мобілізований, цей фактор ускладнює задачу, — розповів Шкіль.

Ще один суттєвий фактор, який впливатиме на будівництво — фінансування з боку держави. На перших етапах "Автострада" планує проводити роботи власним коштом. За умов належного фінансування компанія планує вийти на цілодобове будівництво на всіх ділянках метро на Виноградар до 2025 року.

За словами Шкіля, загальна сума інвестицій у проєкт становить понад 50 млн доларів. Найближчого місяця "Автострада" планує законтрактувати необхідне для будівництва метро обладнання на 30 млн доларів.

Щоб не було зупинок будівництва, розраховуємо на кредитні кошти та власний обіговий капітал в межах 1 млрд грн. Ці кошти будуть використовуватись на випадок, якщо у замовника буде затримка з фінансуванням. Це дозволить покривати короткі касові розриви та продовжувати роботи, — підсумував Шкіль.

Раніше в.о. начальника КП "Київський метрополітен" Віктор Вигівський повідомив, що побудувати метро на Виноградар планують протягом 30 місяців.

Читай також: Скандали, будівництво, розслідування: коли будуть нові станції метро на Виноградар?

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації