Через російську атаку "шахедами" постраждав Патріарший собор на Лівобережці

Через російську атаку "шахедами" постраждав Патріарший собор на Лівобережці Фото: пресслужбі УГКЦ.

Внаслідок масованої російської атаки дронами на Київ у ніч на 25 листопада був пошкоджений Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ біля станції метро "Лівобережна". Про це повідомили у пресслужбі УГКЦ.

Там розповіли, що один із "шахедів" збили у Дніпровському районі, якраз неподалік від Патріаршого собору та резиденції Глави УГКЦ. Ударна хвиля пошкодила у соборі двері та фурнітуру, а також вибила вікна. Але основний удар взяла на себе багатоповерхівка поблизу храму.

Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало, — розповів директор Будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ Василь Букатюк.

Крім того, незначні пошкодження отримав фасад Патріаршого собору. На його території зібрали багато "сувенірів" — уламків збитого безпілотника різного розміру.

0 / 0

Також, за словами Букатюка, постраждала і резиденція очільника церкви:

У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей.

Нагадаємо, у ніч на 25 листопада Київ зазнав наймасованішої атаки "шахедами" від початку повномасштабної війни. У небі над Київщиною збили понад 60 повітряних цілей.

Внаслідок атаки незначні травми отримали п'ятеро жителів столиці. Без світла залишились 121 житлова будівля, 75 будинків у приватному секторі та 12 установ. Повітряна тривога у столиці тривала понад шість годин.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації