Чергова петиція проти "аквапаркінгу" на Прирічній набрала голоси: у ній пропонують альтернативні ділянки

Чергова петиція проти "аквапаркінгу" на Прирічній набрала голоси: у ній пропонують альтернативні ділянки Візуалізація паркінгу на Прирічній

Петиція із закликом не будувати паркінг для гостей парку "Наталка" та Оболонського острова на вулиці Прирічній, а натомість облаштували його на іншій вулиці, набрала понад 6000 підписів. Звернення створили представники громадської організації "Парк Прирічна", щоб захистити косу затоки Собаче Гирло від капітальної забудови.

У зверненні зазначається, що після відкриття зони відпочинку на Оболонському острові жителі будинків на проспекті Івасюка зіткнулися з проблемою нестачі паркомісць біля їхніх будинків. Також місць не вистачає і відвідувачам зон відпочинку. 

Ще у квітні 2023 року громада Оболоні надіслала меру Києва чотири варіанти альтернативних місць для паркінгу (три з них — на проспекті Івасюка) замість ділянки на вулиці Прирічній, яку обрала столична влада. Ця ділянка затоплюється під час весняних водопіль, і скандальний майданчик вже прозвали "аквапаркінгом".

За цей час міська влада не зробила жодних юридично-правових заходів, щоб реалізувати зазначені пропозиції, — зазначив автор петиції.

Він додав, що дві з трьох запропонованих альтернативних ділянок вже планують забудувати, а на третій — на проспекті Івасюка, 2, хочуть звести торговельний комплекс з АЗС.

Питання організації легальних паркомісць там, де у них є потреба, не тільки ігнорується, але і проводиться підготовка для ще більш щільної забудови, — йдеться у петиції.

Щоб розв'язати проблему з паркуванням, автор звернення пропонує:

  • побудувати на проспекті Івасюка, 2, багаторівневий паркінг замість торговельного комплексу;
  • опрацювати нові альтернативні місця для паркінгу на просп. Івасюка, 12 та 12г (перед Інститутом гідробіології та між "Сільпо" та "МакДональдз" відповідно);
  • не будувати "екологічно небезпечний" паркінг на вулиці Прирічній, та скасувати відповідні рішення Київради й розпорядження КМДА;
  • зробити косу затоки Собаче Гирло частиною заказника "Затока Наталка", захистивши її таким чином від забудови.

Це вже друга петиція проти будівництва аквапаркінгу, яка набрала необхідні для розгляду 6000 підписів. Першу петицію створили навесні 2023 року, однак, попри статус "на реалізації", столична влада фактично відхилила це звернення. За словами мера Віталія Кличка, "є гостра потреба" побудувати цей паркінг.

Рішення про будівництво паркінгу на вулиці Прирічній, на території зеленої зони, Київрада ухвалила у червні 2023 року, попри протести громади. У липні того ж року за фактом скандального будівництва "аквапаркінгу" правоохоронці відкрили кримінальне провадження

Читай також: "Новий міст-хвиля та зона відпочинку на День Києва"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації