Чи буде в Києві ялинка? Відповідь Київради

Чи буде в Києві ялинка? Відповідь Київради Folk Ukraine

Сьогодні Комісія Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій відповіла на петицію киянки Наталії Попович, яка просила столичну владу не встановлювати різдвяну ялинку у центрі столиці. У зверненні Попович зазначала, що вважає недоречним встановлювати ялинку, витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування й демонтаж під час повномасштабної війни в Україні. Виділені кошти вона запропонувала передати на допомогу ЗСУ чи ВПО. Щоб зібрати необхідну кількість підписів петиції знадобилося менше доби. 

Київрада погодилася з авторкою звернення щодо використання бюджетних коштів: якщо ялинку і встановлять, то тільки за гроші меценатів. Але дерево може стати символом надії і віри у нелегкі для України часи.  

«Cаме наша ялинка — як Головна ялинка країни — може стати для всіх символом надії і віри. Ми знаємо, що перемога України неминуча, і віримо, що наступного Різдва у кожному українському місті, містечку чи селищі ялинки засяють синьо-жовтими вогниками. А цього року ми не дозволимо російським варварам вкрасти у наших дітей свято. Українські дітлахи і так настраждалися від жахіть війни», — розповіла голова Комісії Київради Вікторія Муха. 
 


Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко розповіла, що до столичної влади вже звернулися меценати, які готові допомогти у встановленні та оформленні ялинки. Водночас вона також відзначила, що проведення ярмарків та концертів не є доречними, а різдвяне деревце має стати символом новорічно-різдвяного дива та нашої незламності. 

У Департаменті муніципальної безпеки підсумували, що рішення про встановлення Головної ялинки ухвалять тільки після консультацій з силами оборони Києва. Якщо деревце все ж з’явиться у центрі столиці — місто разом із правоохоронцями подбає про заходи безпеки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_8596.JPG - Дмитро Бачинський
Редактор новин та SMM ТиКиїв. Люблю говорити про важливе для Києва достовірно та швидко.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації