Чи закриють станції метро "Тараса Шевченка" та "Почайна": відповідь КМДА

Чи закриють станції метро "Тараса Шевченка" та "Почайна": відповідь КМДА Фото: tov-tob.livejournal.com

У КМДА відреагували на інформацію щодо можливого закриття станцій столичного метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" через аварійний стан тунелів, яка днями з'явилась у ЗМІ. 

Там заявили, що жодних змін у роботі цих станцій метро наразі не передбачено. А плановий капітальний ремонт тунелів між ними, попередньо, виконуватимуть без зупинки руху поїздів.

Наразі жодних змін у роботі станцій метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" не заплановано. Відповідно до тендера з розробки проєктної документації, що відбувся в листопаді 2023 року, опрацьовується робочий проєкт планового капітального ремонту між цими станціями без зупинки руху поїздів, — повідомили у КМДА.

Однак, додали там, остаточні проєктні рішення визначать вже після державної експертизи.

Станції "Почайна" і "Тараса Шевченка" ввели в експлуатацію у 1980 році. Тепер, через фізичну зношеність, виникла потреба у плановому капітальному ремонті частини ділянки тунелю між цими станціями.

Зараз усі станції та перегінні тунелі київського метро, зокрема і ділянка від "Поштової площі" до "Почайної", працюють у звичайному режимі.

А про початок капітальних ремонтів та інших робіт, які можуть вплинути на режим роботи метро, пасажирам повідомлять завчасно.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на Подільсько-Воскресенському мостовому переході зводять конструкції тунелів метро мілкого закладання між майбутніми станціями "Затока Десенка" та "Райдужна". 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації