Державне "Межигір'я" вже прийняло 10 тисяч відвідувачів та заробило 2 млн грн

Державне "Межигір'я" вже прийняло 10 тисяч відвідувачів та заробило 2 млн грн Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

За два тижні роботи державного парка-пам'ятки "Межигір'я" його відвідали понад десять тисяч гостей. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Загалом за 14 днів роботи державного "Межигір'я" парк заробив понад 2,1 млн грн (420 тисяч грн з них — це сплата податків). А за вісім місяців роботи держустанови в бюджет надійшли понад 4,4 млн грн податків.

За два тижні з відновлення роботи парку у новому статусі його відвідали понад 10 тисяч людей, 500 з них були учасниками бойових дій, вхід для яких безплатний. Понад 180 родин скористались спеціальним, економічно вигідним квитком "Сімейний", який запровадили для підтримки родин з 1-2 дітьми.

За словами Стрільця, зараз команда "Межигір'я" продовжує налагоджувати роботу та набирати персонал. Зокрема, активно влаштовуються у парк люди, які роками опікувались ним на волонтерських засадах. За липень там взяли на роботу 40 працівників, а усього в парку працює 111 людей.

Парк-пам'ятка запрошує усіх, хто вмотивований та готовий творити нову історію розвитку державного парку. Тому якщо у когось є бажання приєднатися до колективу, welcome, — каже Стрілець.

Він додав, що зараз змінюють філософію розвитку "Межигір'я", щоб колишня урядова резиденція перетворилася на парк європейського рівня. У планах — не просто перетворити його на дендропарк на кшталт "Софіївки", а зробити улюбленим місцем мешканців Київщини та гостей України. Як приклади міністр назвав Королівський ботанічний сад у Сіднеї та відомий на весь світ Центральний парк у Нью-Йорку.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у Київському зоопарку оселились "штатні" сови ГУР. Совенят Арея та Маґуру врятували українські захисники та передали під опіку очільника ГУР Кирила Буданова. А тепер вони переїхали до зоопарку.

Читай також: "На Київщині відреставрують водогін Даміловського"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації