Дитячий кінотеатр на Харківському масиві перетворять на багатофункціональний заклад культури

Дитячий кінотеатр на Харківському масиві перетворять на багатофункціональний заклад культури Фото: Дар'я Мел/Google Maps

Дитячий кінотеатр "Факел", що у Дарницькому районі столиці, перетворять на районний багатофункціональний заклад культури. Про це повідомив перший заступник голови Дарницької РДА Микола Калашник.

Він розповів, що "Факелу", розташованому на проспекті Миколи Бажана, 3-а, з часом стало важко конкурувати з приватними сучасними кінотеатрами, і він став маловідвідуваним та дотаційним.

Тому в липні 2023 року приміщення дитячого кінотеатру передали під створення районного багатофункціонального закладу культури.

Фото: facebook.com/mykola.kalashnyk

На базі кінотеатру вирішили створити простір для проведення мистецьких, освітніх та інших публічних заходів. Також тут працюватимуть студії акторської майстерності, відеозйомки, вокальна студія та інші творчі гуртки. Разом з тим, у кінотеатрі вирішили зберегти та осучаснити кінозал.

Зараз у "Факелі" ремонтують аварійну покрівлю, пристосовують приміщення, налаштовують роботу з вихованцями. Там вже навчаються та демонструють свою акторську, вокальну та музичну майстерність юні артисти. 

Фото: facebook.com/mykola.kalashnyk

Нагадаємо, в оранжереї ВДНГ з'явився кримський куточок за ініціативи співачки Джамали та фестивалю "Книжкова країна". Мета — познайомити гостей оранжереї з кримськотатарською культурою та історією півострова.  

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації